Kirakodóvásár a kolozsvári Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 20:25
Hogy már minden héten vásároznak a Főtéren. Nem sikerült beszerezni valamit a magyarnapos vásárokból? Sebaj, itt az újabb.

Nagyon felpörgött idén Kolozsvár Főtere: a tizenXedik kézműves vásár zajlik mától rajta. Az evidens alkalmakat felismertük a standokról (Bálint-nap, március 1, húsvét stb.), és amikor nem jöttünk rá, akkor kiírták, például a Nyári Napforduló Alkalmából Megtartott Főtéri Kézműves Vásár.

Most még csak ki sincs írva semmi. A vásárosok sem tudják, mirefel, de ők minden eladási alkalomnak örülnek. Még akkor is, ha csak négy napja ért véget a Kolozsvári Magyar Napok három helyszínen is kirakodó vására.
 
A lényeg, hogy mától vasárnapig minden nap, reggeltől napnyugtáig lehet böngészni a standokat a ropitól a vágódeszkán és cserépedényeken át az ikonokig. A hagyományos varrottas és szörpös-mézes között most is ott lapulnak a nem hagyományos csecsebecsék, túlárazott házicsokik és baklavák, valamint a megjegyezhetetlen akármicsodák.
 
Ha valaki rendszeresen bóklászik ezekben a kézműves vásárokban, bizonyára már személyesen ismeri a mestereket, eladókat is.
 
Újdonság: van cédé- és könyvesstand is olyan cédékkel, amelyeket már a '90-es években is untunk, és jó sok leárazott könyvvel.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4641
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.