Magyari Tivadar Megszokás első látásra
Intim torna
Szerző: Rusz Péter
2014. augusztus 23. szombat, 08:21
Kevés dolgot érdemes a netről papírra nyomtatni. Magyari Tivadar holt költő most vált élő íróvá. Megszokás első olvasásra.

Az Adatfelvételi módszerek a társadalomkutatásban elsöprő sikere után újabb bestsellerrel rukkolt elő Magyari Tivadar. Mondanám, hogy a Transindexes írásokat egybegyűjtő kötettel Hiánypótló Könyvet kaptunk. 

Az igazság az, hogy ezek a humoreszkek ordítottak, toporzékoltak a nyomdafesték után. És lőn, az 5. Kolozsvári Magyar Napok alkalmának az alkalmával milliók álma teljesült: Megszokás első látásra címmel, Koinónia gondozással, Magyari írásai meglátták a fényes napvilágot. 
 
Szentes Zágon pedig olyan borítót rittyentett neki, hogy jó ránézni, és ha semmi nem lenne közötte, én akkor is megvettem volna. (Az írásokat szintén az ő kitűnő fényképei illusztrálják.)
 
Hogy egyesek annyira tűkön ülve várják a keddi szövegeket, hogy ha nem jelennek meg időben, már a szerző hogyléte felől érdeklődnek, az hagyján, de amint meséli a bemutatón, most már megrendeléseket is kap a kommentelőktől, hogy mit kellene még megírnia. Tivadar magát optimistának tartja, mindig azt hittem, hogy később jobb lesz, mondja.
 
A még meleg kötetbe a jól ismert Tivike, Gizi néni és Kovács-Szabó János István slágerszövegek mellett vadonatúj, eddig sehol nem látott történetek is bekerültek, úgyhogy nincs is több türelmem tovább írni ezt az izét, gyorsan nekilátok a dedikált példányomnak, aztán felteszem a polcra. Valahová Karinthy és Bajor Andor közé.
 
Fotó: Mohácsi László Árpád
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4544
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.