mindent megeszünk
fsandor
2014. augusztus 14. csütörtök, 16:52
Rengeteg cukor és mesterséges élelmiszer-adalék van a romániai piacon forgalmazott fagylaltokban, a csokifagyikból pedig gyakorlatilag hiányzik a kakaó.

Az országos fogyasztóvédelmi egyesület (ANPCPPS) legfrissebb kutatása szerint a romániai piacon forgalmazott fagylaltok jelentős része rengeteg cukrot és mesterséges élelmiszer-adalékot tartalmaz, ugyanakkor a csokifagyiként árult édességek némelyikében elenyésző mennyiségű kakaó van.

Az intézmény 27 fagylaltot vizsgált, és megállapította, hogy jelentős részük 100 grammonként 31 gramm cukrot tartalmaz. A csokifagyik kakaótartalma 1,3 és 25 százalék között változik termékenként.

A legtöbb mesterséges adalékot, kilencet a Milka tejes csokoládéfagylalt tartalmaz, de nyolc ilyen anyag van a TopGun vanília- és csokifagyiban és a Joe Sandwich kakaófagyiban, hét a Magnum Classic vanília-csokifagyibn, hat a Napoca Premiumban. A vizsgálat termékek közül a La Strada csokoládéfagylalt tartalmazza a legkevesebb mesterséges adalékot, kettőt.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.