Florin Piersic és Cseh Szabolcs
gyász
fsandor
2014. augusztus 1. péntek, 13:09
Péntekre virradóra elhunyt Románia legismertebb kaszkadőre, Cseh Szabolcs.

A Romániában Szobi Cseh néven ismert kaszkadőr (a fotón jobbra, mellette Florin Piersic) hosszú betegség után, 71 évesen hunyt el egy bukaresti kórházban.

Cseh Szabolcs Csíkszeredában született 1942-ben. Egyetemistaként artista volt a Bukaresti Állami Cirkuszban, később kaszkadőrként dolgozott több román és külföldi filmprodukcióban.

Cseh volt a román filmipar legismertebb kaszkadőre, gyakorlatilag minden olyan alkotáson rajta van a keze nyoma, amelyben harci, verekedős vagy egyéb akciójelenetek láthatók. Százötvennél is több filmben dublőrködött vagy játszott szerepet, a legismertebbek a Florin Piersic főszereplésével forgatott betyárfilmek, illetve a Sergiu Nicolaescu által rendezett történelmi és akciófilmek.

Három évvel ezelőtt kiderült, hogy korábban együttműködött a Szekuritátéval.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.