Aranyat ér!
Timi
2014. július 11. péntek, 20:16
Verespatakon „forradalomra” készülnek. Te is segíthetsz a kilencedik alkalommal sorra kerülő Szénafeszt megvalósításában.

Alburnus Maior Egyesület a helyi lakosok segítségével és támogatásával, valamint önkéntesek hozzájárulásával kilencedik éve szervezi meg a Szénafesztet Verespatakon. Idén augusztus 11–17. között várják mindazokat, akik szolidárisak a Mentsük meg Verespatakot! mozgalommal.

„A Szénafeszt a legnagyobb, aktivisták által szervezett és aktivizmust népszerűsítő, multikulturális, zöld fesztivál Romániában, amely egy földjét védő kis közösség erőfeszítéséből fogant, és mára egész generációkat inspirál” – írják a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben a rendezvény szervezői.

A Forradalmat művel! jelszóval megrendezett fesztivál célja, felhívni a figyelmet Verespatak természeti értékeire, csodálatos épített örökségére, valamint arra, hogy a fenntartható fejlődés alternatívái segíthetnek egy közösségnek a harmonikus fejlődésében és az ott élők előrehaladásában.

Az önkéntesek által szervezett Szénafeszt kilenc év alatt több száz koncerttel, színházi és táncelőadással, restaurálási workshopokkal, filmvetítésekkel, irodalmi programokkal, vitaestekkel, szabadtéri tevékenységekkel várta a résztvevőket.  

Ahhoz, hogy a zöld fesztivál idén is színvonalas programokkal szolgáljon az ide érkezőknek, számítanak a szimpatizánsok támogatására.

A közlemény szerint eddig sikerült összegyűjteniük a pénzt a színpadi hangszerelésre, valamint a meghívottak szállítási költségeinek egy részére. A beérkező adományokat a meghívott művészek utazásának, szállási díjának megtérítésére, étkeztetésére, tolmácsgépekre, fesztiválsátrak bérlésére, más infrastrukturális költségekre fordítanák.

Ha úgy érzed, segíteni tudsz, keresd fel a fesztivál honlapját az alábbi linken. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3905
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.