Rockfesztivál a Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. június 28. szombat, 18:36
Mert dübörgésről nincs szó. Ahhoz közönség is kellene a hangfalak elé.

We Are Rocking the City – ígéri a névvel a fesztivál szervezője, az Amprenta ügynökség, és eddig kellemesen elhintáztatta a várost. Vagyis elég nagy a punnyadás Kolozsvár Főterén, kivéve, amikor játszik is valamelyik rockegyüttes, mert olyankor minden ablak zörög.

Élet csak ott van, ahova ezért felelős szereplőket hívtak: gördeszkásokat a szökőkút elé, mert ott lejt a tér, nem kell nagyon meghajtani a deszkát, és rockzenészeket a színpadra. Eddig már két zenekar lement. Annyiban jobb, amikor zenekar szól a színpadról, és nem konferanszié, hogy ennél a zenénél nem tűnik fel, ha tökéletes visszhang torzítja. Az emberi hangnál igen.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Nagyobb tömeg csak akkor fordul meg a téren, ha megáll egy-egy turistacsoport, mert egyébként túlzás lenne azt állítani, hogy az ingyenes rockfesztivál tömegek mozgat meg. Sejtésem szerint azért, mert kevés a pad a Főtéren, a macskakövön meg nem olyan kényelmes ülni, mint a füvön egy szabadtéri fesztiválon.
 
Na de majd este, ha lemegy a nap, és a főzenekarok zúznak. Mert most még csak a New Proscenium és a Times of Need ugrálta ki magát. Ínséges idők, még közönség se akad. Következik majd a Diamons Are Forever, a Reborn, a N.O.R., a Vespera, a Masterpiece (Metallica Tribute) és a Trooper.
 
Ha valaki csak vasárnap érne rá pogózni, akkor innen választhat hozzá karmestert: Trupa Lu' Bunu, Sky Swallows Challenger, Theory Of Mind, Luna Amara, Grimus, Altar, Alternosfera.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Jó hír viszont, hogy sörözni és mojitózni, sőt fagyizni is lehet a Főtéren, és ha valaki ülve fogyasztaná el valamelyiket, nyugodtan maradhat a templom hátánál, a parkolóban felállított sörsátraknál, mert kivetítőt szereltek oda is. Persze lehet, hogy azon a hamarosan kezdődő vébémeccs megy majd.
 
Délután még senki se akart élő csocsóbábuként focizni vagy szumóharcosként lenyomni egy barátot, ellenfelet és egy menetet. A trambulinon is csak egyetlen gyerek ugrált, pedig a Sétatéren sorba kell állni általában a trambulinért. A graffitizők se lepték el a nekik szánt felületet. 
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Egyedül a babzsákokra nem kellett napokkal-hetekkel korábban vendégeket hívni, és egyre népszerűbb a Rock Academy név alatt futó dobszerkó, amit bárki kipróbálhat. Már csak a beígért bike show-t, kalandot és víziháborút várjuk.
 
A deszkások szervezetten jöttek, de a szervezésről néhány korzózó nem akart tudomást venni. Se a kordonok, se a kordonszalag nem hatotta meg az arra sétálókat, a deszkásoknak gyakran kellett embert, kutyát, gyerekkocsit kerülgetniük.
 
Olyan nagy show-t ők sem nyomtak, több az esés, mint a sikeres figura, úgyhogy ne is csodálkozzanak, hogy a térre kilátogatók inkább korzóznának és pihennének.
 
Rockfesztivál a Főtéren
 
Kábé ennyire érdemes kommersz fesztivált telepíteni a Főtérre.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3665
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.