Dániel felszentel
Végre megtudtuk!
Szerző: Erdély László
2014. június 19. csütörtök, 16:16
Gondolkodott-e valaha azon, mit jelent, amikor az egyház felken? Mondjuk valakit a trónra. Vagy valamit a falra. A mémgyár erre pörgött rá.

Úgy kezdődött, hogy a Román Ortodox Egyház (BOR) pátriárkája, Dániel felszentelte az egyházi tévé és rádió, a Trinitas egy újabb, ráadásul hiper-szuper stúdióját. Amelyről az egyházi hírportál, a basilica.ro közzétette ezt a képet:

Dániel felszentel
 
Mire az internet népe, legalábbis az a 95 százalék, amely nem járatos a modern ortodoxiában, hangosan felröhögött. Beindult a mémgyár, és ezek a darabok pörögtek le a futószalagról.
 
Isten báránya
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
Két napra rá az egyház megelégelte a közröhejt, és úgy gondolta, itt az ideje felvilágosítani az internet tudatlan népét, miért használ Dániel pátriárka olyan hengert, mint a szobafestők. Azért, mert a szentelés két szent anyag szétszórásából áll: egyrészt szenteltvizet permeteznek szét bazsalikomcsokorral, másrészt szent olajat kennek ide-oda. 
 
Olyan helyekre is, amelyeket nem könnyű elérni. Ezért a BOR rendszeresítette a meghosszabbítható nyelű, hengeres olajkenőt. Ami a magyarázattól függetlenül továbbra is úgy néz ki, mint a szobafestők legfőbb fegyvere. És a festők nem bírnak leállni:
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 

Dániel felszentel

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/3472
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A tudósnak mondott társaság szerint az autonómia nem is azt jelenti, hogy autonómia.
A rendkívül népszerű ellenzéki bíró, Cristi Danileț elmagyarázza, hogy is áll Románia az egyik jelentős kulturális sajátosságával, a korrupcióval.
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.