tiff
ruszpeter
2014. június 6. péntek, 19:08
Az Adidași mărimea 36 című rövidfilmjével tarolt Gábor Lóránd a TIFF-en.
A helyi filmek versenyére 24 pályamunka érkezett be - amatőr és profi filmeseké vegyesen - amelyekből csupán hét jutott tovább az előválogatáson. Ezt a hét filmet a a Művész moziban nézhette meg a nagyközönség.
 
A film, amely lenyűgözte a zsűrit az Adidaşi mărimea 36 címet viseli. A díjnyertes alkotás egy fiatal rendező és környezetének életéből tartalmaz valós jeleneteket.
„A filmben használt helyszínek mind nagyon közel állnak hozzám, mind meglátogattam őket azon a nyáron. Soha nem voltam még a kiválasztottak között egy fesztiválon sem, nagy lépés ez számomra.” 
- nyilatkozta Gábor Lóránd a díjátadó után. A verseny 3.000 euró értékű díját a fesztivál igazgatója, Tudor Giurgiu személyesen adta át a nyertesnek.
 

Képünkön Bardocz Bogi, a film főszereplője látható. 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.