béel
2014. május 27. kedd, 08:38
Az már biztos, hogy ott kap helyet a „hazatérő”, zseniális nevű magyarosaurus dacus nevű törpedinoszaurusz élethű mása.

Hátszeg mellé szállítják „haza” a magyarosaurus dacus nevű törpedinoszaurusz élethű mását, amelyet a 20. század elején talált maradványok alapján készített el Brian Cooley őslényekre szakosodott kanadai szobrászművész – közölte honlapján a Bukaresti Tudományegyetem.
 A 70 millió évvel ezelőtt élt, több mint öt méter hosszú, de mégis törpének számító dinoszaurusz a Hátszeg melletti geoparkba tervezett Erdélyi Dino­szaurusz­múzeumba kerül. Az életnagyságú szobor elkészítésében paleontológusok, geológusok és művészek működtek együtt, az alkotók pedig a legapróbb tudományos részletekre is figyeltek.
Mint ismeretes, a magyarosaurus ma­radványait báró Nopcsa Ferenc fedezte fel és írta le a család birtokán 1915-ben. A hüllő kis méretét a szakértők azzal magyarázzák, hogy a dinoszauruszok több­ségétől elzártan, egy szigeten fejlődött ki és élt, melyen a növényevő állatnak csak korlátozott mennyiségű élelem állt a rendelkezésére.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2992
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.