Döbbenet
Timi
2014. május 2. péntek, 15:26
Beszterce-Naszód megyeszékhelyén péntek délben egy tizenhárom éves gyereket szúrtak le. Az elkövető két kiskorú, valamint egy 18 és egy 19 éves fiatal.

A rohammentősöket 11 óra körül értesítették a járókelők, hogy Beszterce ipari negyedében, a vasúti sínek mellett eszméletlenül, vérbe fagyva fekszik egy 13 éves gyerek. A helyszínre érkező orvosok megpróbálták újraéleszteni, azonban a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem sikerült megmenteni az életét. Az elsődleges vizsgálatok szerint a fiút fejbe vágták, majd leszúrták.

A rendőrség máris azonosította a tetteseket, mivel a gyilkosság szemtanúja volt az áldozat nyolc éves testvére. A négy fiatal közül kettő kiskorú, a másik kettő 18, illetve 19 éves. A környéken élők, valamint a gyanúsítottak szülei is azt állították, hogy a gyerek agresszív természetű volt, rendszerint a vasúti síneknél játszott, kutyákat uszított más gyerekekre, gyakran keveredett verekedésbe.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2473
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.