Mindjárt lePETézünk
béel
2014. április 13. vasárnap, 09:15
Elkészült annak a PET-palackokból készülő hídnak a látványterve, amelyet a Bégán állítanak majd fel Temesváron. A pillepalack-híd kulturális rendezvényeknek is otthont adhat

Az EcoStuff környezetvédő egyesület kezdeményezésére Temesváron megpróbálják megépíteni a világ legnagyobb, pillepalackokból készült alkotását. Ha ez sikerül, alkotója bekerülhet a Guiness Rekordok könyvébe. 

A temesvári műépítész hallgatók közül végül Florin Simidreanu tervét fogadták el, aki egy kör alakú terasz formájában képzeli el a 75 000 PET-palackból készült alkotást. A kör forma az újra-felhasználás szimbóluma. A terasz közepén egy jelképes tárgyat szeretnék elhelyezni, egy fát, amelynek levelek helyett pillepalackok nőttek az ágain. A híd 40 tonna terhelést is kibír, mert alumínium tartószerkezete lesz, amelynek segítségével a teraszt fel lehet emelni, amikor hajó vagy csónak közlekedik a Bégán. A kör alakú teraszon kulturális rendezvényeket, koncerteket is lehet szervezni.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2110
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.