Szerző: Ágoston Hugó
2014. április 7. hétfő, 17:17
Nézem Magyarország friss választási térképét. Budapestet leszámítva szinte makulátlanul narancsszínű. Jelképesnek veszem, és nem csak politikai metafora alapjának, hanem a magyar sajtó riasztó "meteorológiai" állapotjelzőjének.

 „Az elnökválasztásokon – az USA-ban, Romániában és máshol – nem egyszer a csalás gondolatát, forgatókönyvét vetették fel; demokratikus eljárás ugyan, de valamit csak ki kellene találni, hogy olyan nagy tétek, mint egy ország jövője, egy párt, néhány fontos ember sorsa, ne ilyen »hajszálakon« múljanak. Jómagam például egy olyan forgatókönyv gondolatával játszadoztam el a sors iróniájára alapozva, hogy a Fidesz a kétharmados többségnél kevesebbet szerez, a Jobbik megközelíti a baloldali demokratikus ellenzéket, és akkor – igen, Magyarországon! – a nép szolgálatában álló politikai vezetők bölcs belátása folytán meg szükségből (a kétharmados többség kényszeréből, amely többség nélkül nem lehet visszacsinálni sok eddigi ostobaságot, továbbá a szélsőjobb kizárásának kényszeréből) létrejön a jobboldal és a baloldal nagykoalíciója. Úgy mint Németországban és mint – meglehet – rövidesen az Európai Parlamentben, Unióban. Ábrándosan már azt is láttam lelki szemeimmel, mint szűnik meg egy csapásra az átkos megosztottság, mint békülnek ki családtagok, bajtársak, munkahelyi kollégák, nemzetrészek a hazában és a határokon túl, hogy a KDNP-nek is jusson egy ájtatos szó: miként fog, bár kissé nyugtalanul, a bárány együtt aludni az oroszlánnal. Ábrándomra a valóság alaposan rácáfolt, de nem bánom, az a néhány órányi lelki komfortérzet a lefekvés előtti felébredésig megérte. (...)

A történelmet a győztes írja, és az állampárt – bár szám szerint az eddigi legkevesebb szavazattal – felhatalmazást kapott a folytatásra. És folytatni fogja! Ahogyan elkezdte. A végsőkig. Rekordok, reszkessetek! Magyarországnak ismét olyan vezetője és vezetése van, amilyent megérdemelt. PS. Nézem Magyarország friss választási térképét. Budapestet leszámítva szinte makulátlanul narancsszínű. Jelképesnek veszem, és nem csak politikai metafora alapjának, hanem a magyar sajtó riasztó »meteorológiai« állapotjelzőjének. »Veszélyt hordozó időjárási jelenség, amely káreseményekhez vezethet, vagy akár személyi sérülést, balesetet is okozhat. Érvényben lévő veszélyjelzés esetén legyünk nagyon körültekintőek, vigyázzunk saját biztonságunkra és értékeinkre. Részletesen tájékozódjunk az időjárás alakulásáról.«”  
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/1991
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.