béel
2014. február 13. csütörtök, 09:01
Kovács Péter szerint közvita lesz az autonómiáról szóló törvénytervezetről, s figyelembe veszik a módosító javaslatokat is. Ki szól hozzá?

„Azért nem készült még el a törvénytervezet (az autonómiáról – szerk. megj.), mert a kidolgozói részletekbe menően akarják a különböző területek kérdéseit kidolgozni” – jelentette ki az Erdély FM-nek nyilatkozva Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Szerinte ennek a helyzete nem azon fog múlni, hogy egy héttel hamarabb vagy egy héttel később bocsátják közvitára.

„Egy olyan alapos munkával akarunk előállni, amely valós megoldást nyújt Székelyföld számára. Az ígéretünket tartani fogjuk és most a tavaszi ülésszakban a parlament asztalára le fogjuk tenni. Ezt a határidőt tudjuk tartani” – fogalmazott.

Kovács Péter úgy nyilatkozott, széles körű konzultációt szerveznek a tervezetről, és majd figyelembe veszik a módosító javaslatokat is, amelyek a közvita alatt érkeznek.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/512
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.