MTímea
2014. január 28. kedd, 18:28
A Kolozsvári CFR tulajdonosa befektetőket keres. Pászkány Árpád tavaly novemberben már beszélt erről a tervéről, és most azt is tudatta: akár többségi tulajdonjogáról is kész lemondani.

A Kolozsvári CFR háromszor nyerte meg eddig a román focibajnokságot, ugyanennyszer szerepelt a Bajnokok Ligájában. A nyilvánvaló sikerek ellenére azonban Pászkány Árpád úgy érzi, egyedül nem bírja tovább. „Tudom, hogy egyedül nem folytathatom a terveket” – nyilatkozta még a tavaly ősszel az erdélyi üzletember, azt állítva, hogy több mint 100 millió eurót költött a Kolozsvári CFR-re, amelyet a 2000-es évek elején vett át.

Egy tanácsadói céget bízott meg azzal, hogy befektetőket találjanak, most pedig azt is kijelentette: akár 51 százalékos tulajdonjogáról is kész lemondani. „Nem fogok görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy az enyém legyen a részvények 51 százaléka, úgy is jó lesz, ha 49 százalékkal maradok. Van egy elvem: inkább eszek egy vékony szeletet egy ízletes tortából, mint hogy megegyek egy egészet egy rosszabb minőségűből” – magyarázta döntését Pászkány Árpád.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.