Nem engedik ki a fogdából az olasz álorvost

Bár nem biztos, hogy még egyszer műtétre adta volna a fejét Romániában.
Hirdetés

Elutasították pénteken a magát az angol Matthew Modinak kiadó olasz álorvos, Matteo Politi kérését, hogy vizsgálati fogságát megszüntessék, és bírói felügyeletté enyhítsék, írja a Mediafax. Ez már a második ilyen kérése volt: az első kerületi törvényszék után a bukaresti bíróság is elutasította, hogy szabadlábon védekezhessen.

Politit február 8-án helyezték előzetes letartóztatásba folytatólagosan elkövetett csalás és engedély nélküli hivatásgyakorlás gyanújával.

A csalás vádját nem azért emelték ellene, mert nem igazi orvos, és mindössze nyolc osztálynyi végzettséget tud igazolni, hanem mert még magánkórház tulajdonosának is kiadta magát, és két személyt károsított meg azzal, hogy azt ígérte nekik, helyiséget tudnak bérelni az ő kórházában, és elvette tőlük a garanciapénzt a nemlétező bérleményre.

Álorvosként több bukaresti magánklinikán hajtott végre esztétikai műtéteket, majd miután lebukott, meg akart szökni az országból. Az Arad megyei határállomáson, Kürtösnél szedték le a vonatról a határőrök.

Politit 2011-ben ítélték másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre, miután évekig hazudta, hogy orvos arra alapozva, hogy ugyanaz a családneve, mint egy híres modenai kardiológusnak.

Hirdetés