Kép: Cancan.ro
Dráma
béel
2018. december 6. csütörtök, 10:42
Hihetetlen történet zajlott az erdélyi városban.

Elképesztő szerelmi dráma zajlott szerdán Besztercén, a történetben minden van, amiből – már a műfaj korlátai között – első osztályú szappanopera-forgatókönyvet lehetne írni: egyenruhások, szerelemféltés, szerelmi bosszú, gyilkossági és öngyilkossági kísérlet.

A főszereplő egy 50 éves, bukaresti illetőségű hivatásos katona, aki 43 éves élettársával és 17 éves lányukkal élt egy besztercei panelház egyedik emeletén, albérletben.

A drámára akkor derült fény, amikor a férfi szerdán délután kiugrott a negyedik emeleti lakás erkélyéről, majd nem sokkal később a lakás felrobbant.

A hatóságok szerda estére rakták össze a mozaikokat.

Mint kiderült, a nő – aki rendőr – korábban közölte a férfival, hogy elhagyja. Az elmúlt napokban lányukkal együtt szabadságon tartózkodott,

a férfi pedig ezt az időszakot használta ki a bosszú kitervelésére és megvalósítására.

Úgy döntött, végez az asszonnyal és a lánnyal – ehhez házi készítésű robbanószerkezetet fabrikált, amit  a lakásban helyezett el.

Szerdán délután a nő és a lány megérkezett a ház elé. A férfi minden bizonnyal figyelte őket, mert ekkor teátrális gesztussal, „Viszlát, szerelmem!” felkiáltással kiugrott az erkélyről.

A lány ekkor egyedül fölment a lakásba. A bejárati ajtó nehezen nyílt, de végül sikerült bejutnia. Ekkor észrevette, hogy odabent furcsa drótok húzódnak mindenfelé.

Rájött, hogy valami nincs rendben, és menekülőre fogta a dolgot. Pillanatokkal később a bomba felrobbant.

A lány sértetlenül megúszta a robbanást, azonban a ház előtt gyülekező tömegben álló édesanyja, egy terhes nő, valamint a kiugrott férfihoz kiszálló katasztrófa-védelmisekkel kiérkezett tűzoltó a robbanás lökéshulláma nyomán szanaszét repülő törmelékek nyomán megsérült.

A terhes nő sérüléseit a helyszínen látták el, a robbantó élettársát és a tűzoltót viszont kórházba kellett szállítani, de sérüléseik nem életveszélyesek.

A negyedikről kiugrott férfit súlyos sérülésekkel, többek között mellkasi és medencetöréssel, kómás állapotban vitték kórházba. 

Segíteni azonban már nem tudtak rajta: a kórházban elhunyt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29154
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.