Fotó: Kalaka.hu
mennyből az angyal
papmeli
2018. november 22. csütörtök, 16:40
Tíz helyszínen csendülnek fel a karácsonyi dalok.

Régi egyházi énekekkel, karácsonyi versekre írott dalokkal hangolódhatnak az ünnepre az erdélyi gyerekek a Kaláka együttes karácsonyi turnéja során. A népszerű magyarországi együttes dalaival 1987 óta „házról-házra” járva teszi meghittebbé az ünnepet, idén 50. évadját ünnepli.

Az RMDSZ Nőszervezete támogatásával Erdélybe is eljut a „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című produkciójával. A karácsonyi hangversenyk kerete a betlehemes játék, a műsorban magyar nyelvű karácsonyi népdalok hangzanak el, de más népek dalai is felcsendülnek.

A karácsonyi turné érdekessége, hogy a népszerű együttes a nagyvárosok mellett a szórványba, például Dévára, Nagyenyedre, Brassóba vagy Krasznára is eljut.

Íme a helyszínek és a koncertek időpontjai:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28996
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.