Fotó: Gábos Albin|Székelyhon
Nem várt támadás
papmeli
2018. november 20. kedd, 19:34
Emberi mulasztás áll a háttérben.

Besüppedt és több helyen be is szakadt hétfőn a nagy mennyiségű hó alatt a csíkszeredai Molnár Lajos műjégpálya sátorteteje, írta a Székelyhon. Burista Csilla, a jégpályát működtető csíkszeredai önkormányzat illetékese a hírportálnak elmondta, 11 órakor észlelték a bajt.

A sátortető nem tudta megtartani a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű havat, a súly alatt fokozatosan besüppedt és több helyen be is szakadt. Emberi sérülés nem történt, ugyanis abban az időszakban nem tartózkodott senki a pályán. Az eset miatt a hétfői jégkorongedzést halasztani kellett.

Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője szerint emberi mulasztás is történt, ugyanis eddig nagyobb havazásokat is kibírt a sátortető. Ehhez azonban be kellett volna fűteni a pályát, hogy elolvadjon és ne álljon meg rajta a nagy mennyiségű hó. Az elszakadt ponyvát hétfőn megfoltozták és ma a havat is lelapátolták róla. A sátortetőt levegő befújásával állítják helyre, a műjégpályát remélhetőleg már hétvégén használni lehet.

További képek a Székelyhonon.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28974
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.