Nem pálya
béel
2018. október 16. kedd, 11:21
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...

Már megint fennáll a veszélye, hogy az A3-as jelzésű észak-erdélyi autópályán olyan szakasz készül el, amelyet hosszú hónapokig nem vehetnek használatba az autósok, ezért amolyan múzeumi látványosságként szolgál majd egy ideig.

Míg az első „autópálya-múzeum” Kolozs megyében volt látható, amíg végre el nem készült a Szamos fölött átívelő híd, az újabbik Maros megyében épül.

A sztrádaépítések menetét nyomon követő Pro Infrastruktúra Egyesület legfrissebb infói szerint a Nyárádtő (vagyis a marosvásárhelyi repülőtér) és Marosugra közötti 10.1 kilométeres szakasz építése már célegyenesbe ért, a kivitelező Strabag az utolsó métereken teríti a kopóréteget, így idén várhatóan el is készül. A szomszédos, Marosugra és Radnót közötti, 3,6 kilométeres szakaszt a Geiger már meg is építette, az előzetes átadás-átvétel is lezajlott, ám az idillnek ezzel vége is.

A radnóti csomópont megépítése ugyanis, amelyhez egy, a 14A jelzésű főút és a vasútvonal fölött átívelő felüljáró is tartozik majd, nem készül el idén, mint ahogy az autópálya fel- és lehajtók sem.

A közútfenntartó vállalat (CNAIR) ezt nem hagyná annyiban, ezért sajátos ötlettel állt elő: ideiglenes megoldásként körforgalmat építtetne az A3-as radnóti végénél. Ez azonban közlekedés-biztonsági szempontból nem a legjobb megoldás, mivel túl közel lenne a vasúti átjáróhoz.

Ehhez minden esetre előbb még a közlekedésrendészetnek is rá kell bólintania, ráadásul amikor jön a vonat, az autósoknak akár 10-15 percet is várakozniuk kellene a sorompónál – ez pedig gyakorlatilag lenullázná az autópályán nyert időt.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28513
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.