jóvanazúgy
csubakka
2018. szeptember 14. péntek, 13:14
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.

Amikor az ember azt hiszi, hogy minden elképzelhető pancserség, nemtörődömség és hanyagság megmutatkozott már a romániai közoktatásban, jön még egy adag, nehogy lenyugodjunk.

A temesvári Nikolaus Lenau német tannyelvű iskolában ugyanis román nyelvű tankönyveket kapott több száz 2-7. osztályos diák. Az ok egyszerű: nem sikerült lefordítani német nyelvre a tankönyveket. Elena Wolf iskolaigazgató szerint csak a nyár folyamán kezdődött el a fordítás.

Csakhogy a tankönyveket már korábban meg kellett rendelni, így az iskola vezetése kénytelen volt román nyelvű könyveket igényelni, a semminél az is jobb-alapon. Az igazgató elmondta: lassan szotyognak a német tankönyvek, ahogy elkészülnek.

Súlyosabb – mondta Elena Wolf –, hogy például a nyolcadikosok és kilencedikesek évek óta román nyelvű tankönyvből tanulják a matematikát, mivel német változat egyszerűen nem létezik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28141
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.