jóvanazúgy
csubakka
2018. szeptember 14. péntek, 13:14
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.

Amikor az ember azt hiszi, hogy minden elképzelhető pancserség, nemtörődömség és hanyagság megmutatkozott már a romániai közoktatásban, jön még egy adag, nehogy lenyugodjunk.

A temesvári Nikolaus Lenau német tannyelvű iskolában ugyanis román nyelvű tankönyveket kapott több száz 2-7. osztályos diák. Az ok egyszerű: nem sikerült lefordítani német nyelvre a tankönyveket. Elena Wolf iskolaigazgató szerint csak a nyár folyamán kezdődött el a fordítás.

Csakhogy a tankönyveket már korábban meg kellett rendelni, így az iskola vezetése kénytelen volt román nyelvű könyveket igényelni, a semminél az is jobb-alapon. Az igazgató elmondta: lassan szotyognak a német tankönyvek, ahogy elkészülnek.

Súlyosabb – mondta Elena Wolf –, hogy például a nyolcadikosok és kilencedikesek évek óta román nyelvű tankönyvből tanulják a matematikát, mivel német változat egyszerűen nem létezik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28141
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.