Szerző: Erdély László, Boros Miklós
2018. szeptember 8. szombat, 13:43
Magyar, és román színekben hajt a győzelemért. És a kincses város az otthona.

Miklós Andea, a kolozsvári atlétika ifjú titánja ugyan csak 19 éves (1999. április 17-én született Kolozsváron), de már jó pár kiváló eredmény és rangos szereplés rejlik a tarsolyában, ami versenyszámát, a 400 méteres síkfutást illeti. 2015-ben aranyérmet nyert a tbiliszi Európai Ifjúság Olimpiai Fesztiválján, aztán 2016-ban bronzérmes lett váltóban a felnőtt fedettpályás világbajnokságon, Portlandban. Ugyanabban az évben részt vett a Rio de Janeiro-i Olimpián (váltóban 14. helyet szerzett), továbbá aranyérmet szerzett az U18-as Európa-bajnokságon, Tbilisziben. 2017-ben és 2018-ban ezüstérmes lett az U20-as Európa-, illetve világbajnokságon, és aranyérmet szerzett a román bajnokságban, fedettpályán és szabadtéren is. Legjobb eddigi időeredménye 52,07 másodperc.

Joggal lehetünk tehát büszkék a kolozsvári CSS Viitorul sportklub élsportolójára, aki Kanizsay Magdolna edző értő kezei között ért fiatal klasszissá. A hírek szerint Andrea szeptembertől a CSM Bukarestnél fog versenyezni, de itt edz továbbra is Kolozsváron. Állítása szerint mindig szívesen tér vissza Kolozsvárra, akárhol tartózkodik is éppen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28061
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.