Szerző: Erdély László, Boros Miklós
2018. szeptember 8. szombat, 13:43
Magyar, és román színekben hajt a győzelemért. És a kincses város az otthona.

Miklós Andea, a kolozsvári atlétika ifjú titánja ugyan csak 19 éves (1999. április 17-én született Kolozsváron), de már jó pár kiváló eredmény és rangos szereplés rejlik a tarsolyában, ami versenyszámát, a 400 méteres síkfutást illeti. 2015-ben aranyérmet nyert a tbiliszi Európai Ifjúság Olimpiai Fesztiválján, aztán 2016-ban bronzérmes lett váltóban a felnőtt fedettpályás világbajnokságon, Portlandban. Ugyanabban az évben részt vett a Rio de Janeiro-i Olimpián (váltóban 14. helyet szerzett), továbbá aranyérmet szerzett az U18-as Európa-bajnokságon, Tbilisziben. 2017-ben és 2018-ban ezüstérmes lett az U20-as Európa-, illetve világbajnokságon, és aranyérmet szerzett a román bajnokságban, fedettpályán és szabadtéren is. Legjobb eddigi időeredménye 52,07 másodperc.

Joggal lehetünk tehát büszkék a kolozsvári CSS Viitorul sportklub élsportolójára, aki Kanizsay Magdolna edző értő kezei között ért fiatal klasszissá. A hírek szerint Andrea szeptembertől a CSM Bukarestnél fog versenyezni, de itt edz továbbra is Kolozsváron. Állítása szerint mindig szívesen tér vissza Kolozsvárra, akárhol tartózkodik is éppen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28061
Nem mindenki örült a szokatlan simogatásnak.
Van, aki úgy gondolja, hogy a farok csóválja a román kutyát. Vagyis a lefgontosabb a Moldovai Köztársasággal való egyesülés, az autópályák, kórházak, iskolák várhatnak.
Persze, szó van az interjúban föderalizációról, egyesülésről, nackóróllerről, lopkovics politikai elitről, jövőtlenségről, amiről csak Románia kapcsán beszélni lehet.
A Flightradar24 repülőgép-figyelő alkalmazás rögzítette, amint egy gép körbesatírozta az eget Kolozsvár környékén.
Mi ott voltunk, hogy Önnek ne kelljen: gyakorlatilag nulla érdeklődés mellett a 4S Street és a No Sugar nyerte idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal két kategóriájának díját.
Itt az újabb kolozsvári megaberuházás. Önök kérték!
Centenáriumi reklámkiállítás keretében süllyedhet alá a (nem csak) kolozsvári közönség a százéves múlt időnként hátborzongató termékkínálatába. A magyar termékek persze kisebbségben vannak.
Nem baj, ha össze-vissza beszélünk. Nem baj, ha keverjük a szezont a fazonnal. Fő, hogy rúgjunk egyet a magyarokon. Kábé így lehet röviden jellemezni a patrióta román sajtót.
Hallottak önök Victor Negrescuról? Nem? Sebaj. Sőt, mindegy. Valami ex-miniszter. Még rendes tárcája se volt.
Dehogyis! Arról van szó, hogy a Szabók bástyája előtt álló szobor restaurálását végző vistai kőfaragó cégnek történetesen ez a neve. De azért az összhatás kellőképpen vicces.
Ha már Bukarestben járt, a magyar külügyminiszter adott egy villám(ló)interjút. Amivel valószínűleg ismét kiveri a biztosítékot az összes román patriótánál.
Újabb iskolaügy szítja a kedélyeket, ezúttal Nagyváradon.
A magyar–román kapcsolatok elég mélyen szárnyalnak, az őshonos európai kisebbségek helyzetéről szóló Kalmár-jelentés „atyja” mégis derűlátó.
Melyet inkább neveznénk balkáninak. De annak örültünk, hogy a tengeri herkentyűket a Fekete-tengerből, és nem a legközelebbi szupermarketből hozták.