Fotó: Observator Prahovean
Életveszélyes tolvajok
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 13:37
Már a hegyen sem vagyunk biztonságban a tolvajoktól.

Akár életveszélybe is kerülhetnek a turisták több, a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalon, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket, figyelmeztetnek a hegyimentők.

Arra kérik a turistákat, hogy ne használják a Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakat, mivel az, hogy lába kelt a biztonsági felszerelésnek, az életmentést is megnehezíti, a szakembereknek sokkal nehezebb a bajba jutott turisták segítségére sietni.

A hegyimentőknek egyre nehezebb fenntartani az említett túraútvonalakat, miután valakik rendszeresen meglovasítják az általuk kihelyezett felszerelést. Gheorghe Haiduc, a Bușteni-i hegyimentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

A túraútvonalakon kihelyezett fémhuzalok, fémlépcsők eltulajdonítása nem új keletű Romániában, egyre nagyobb méreteket ölt. A Királyerdő-hegységben található Révi szorosban például már több alkalommal is ellopták a tavaly kialakított via ferrata (vasalt út) teljes felszerelését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27742
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.