Fotó: Observator Prahovean
Életveszélyes tolvajok
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 13:37
Már a hegyen sem vagyunk biztonságban a tolvajoktól.

Akár életveszélybe is kerülhetnek a turisták több, a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalon, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket, figyelmeztetnek a hegyimentők.

Arra kérik a turistákat, hogy ne használják a Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakat, mivel az, hogy lába kelt a biztonsági felszerelésnek, az életmentést is megnehezíti, a szakembereknek sokkal nehezebb a bajba jutott turisták segítségére sietni.

A hegyimentőknek egyre nehezebb fenntartani az említett túraútvonalakat, miután valakik rendszeresen meglovasítják az általuk kihelyezett felszerelést. Gheorghe Haiduc, a Bușteni-i hegyimentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

A túraútvonalakon kihelyezett fémhuzalok, fémlépcsők eltulajdonítása nem új keletű Romániában, egyre nagyobb méreteket ölt. A Királyerdő-hegységben található Révi szorosban például már több alkalommal is ellopták a tavaly kialakított via ferrata (vasalt út) teljes felszerelését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27742
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.