Fotó: Observator Prahovean
Életveszélyes tolvajok
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 13:37
Már a hegyen sem vagyunk biztonságban a tolvajoktól.

Akár életveszélybe is kerülhetnek a turisták több, a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalon, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket, figyelmeztetnek a hegyimentők.

Arra kérik a turistákat, hogy ne használják a Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakat, mivel az, hogy lába kelt a biztonsági felszerelésnek, az életmentést is megnehezíti, a szakembereknek sokkal nehezebb a bajba jutott turisták segítségére sietni.

A hegyimentőknek egyre nehezebb fenntartani az említett túraútvonalakat, miután valakik rendszeresen meglovasítják az általuk kihelyezett felszerelést. Gheorghe Haiduc, a Bușteni-i hegyimentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

A túraútvonalakon kihelyezett fémhuzalok, fémlépcsők eltulajdonítása nem új keletű Romániában, egyre nagyobb méreteket ölt. A Királyerdő-hegységben található Révi szorosban például már több alkalommal is ellopták a tavaly kialakított via ferrata (vasalt út) teljes felszerelését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27742
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?