Terror Siculorum
Timi
2018. július 30. hétfő, 18:30
Most éppen enyhébb végrehajtási fokozatot állapítottak meg, így Csíkszeredába kerülhet a székelyföldi terrorvád két elítéltje.

Hétfőn helyt adott a bíróság Beke István és Szőcs Zoltán fellebbezésének, így nem helyezik át szigorított fegyházba őket, tudta meg a Székelyhon. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) két aktivistája jelenleg a feketehalmi börtönben tartózkodik, innen a csíkszeredai fegyházba szállíthatják őket, mely megfelel a most megállapított, a korábbihoz képest enyhébb végrehajtási fokozatnak. Átszállításukig minden korábbi kedvezményt visszaállítottak számukra, a csíkszeredai magyar főkonzulátust is értesítették, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait.

Beke Csilla, Beke István felesége a lapnak elmondta, már csak akkor hisz el bármit is, ha látja. Az állandó bizonytalanság is a pszichológiai terror része – fogalmazott. Nemrég még arról volt szó, hogy a Dâmboviţa megyei Mărgineni maximális biztonságú intézetbe szállítják át őket. Szigorított intézkedéseket léptettek életbe velük szemben, például külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, illetve a látogatásokat. 24 óra után mégis levették a celláról a „maximális biztonságú” feliratot, és engedélyezték a napi hatvan perces telefonbeszélgetést. A börtönalkalmazottak sem értik, hogy mi folyik az ügyben. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27604
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.