Terror Siculorum
Timi
2018. július 30. hétfő, 18:30
Most éppen enyhébb végrehajtási fokozatot állapítottak meg, így Csíkszeredába kerülhet a székelyföldi terrorvád két elítéltje.

Hétfőn helyt adott a bíróság Beke István és Szőcs Zoltán fellebbezésének, így nem helyezik át szigorított fegyházba őket, tudta meg a Székelyhon. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) két aktivistája jelenleg a feketehalmi börtönben tartózkodik, innen a csíkszeredai fegyházba szállíthatják őket, mely megfelel a most megállapított, a korábbihoz képest enyhébb végrehajtási fokozatnak. Átszállításukig minden korábbi kedvezményt visszaállítottak számukra, a csíkszeredai magyar főkonzulátust is értesítették, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait.

Beke Csilla, Beke István felesége a lapnak elmondta, már csak akkor hisz el bármit is, ha látja. Az állandó bizonytalanság is a pszichológiai terror része – fogalmazott. Nemrég még arról volt szó, hogy a Dâmboviţa megyei Mărgineni maximális biztonságú intézetbe szállítják át őket. Szigorított intézkedéseket léptettek életbe velük szemben, például külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, illetve a látogatásokat. 24 óra után mégis levették a celláról a „maximális biztonságú” feliratot, és engedélyezték a napi hatvan perces telefonbeszélgetést. A börtönalkalmazottak sem értik, hogy mi folyik az ügyben. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27604
Megvásárolta az értékes ingatlanegyüttest.
Jelenben a múlt: tekintse meg Dani Amariei képsorozatát.
Azért is részt vesz a kabinet ülésein. Nehogy már valami olyasmit fogadjanak el, ami nem tetszik neki.
Hiába szajkózzák egyesek ismét a magyarveszélyt, Erdély elszakításának rémképével már nem lehet meggyőzni a gazdasági önrendelkezést akaró erdélyi városvezetőket.
Az erdélyi és bánsági városok után újabb régió képviselői szállnak be a bukaresti „fejlődési” modell elleni harcba.
Felelős politikus nem tesz ilyet! – szólt az intelem.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Mert a hivatalnak nincs pénze alkalmazottra.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.