Számoltak még
Jean St'Ay
2018. július 13. péntek, 12:53
Lehet, hogy mégis más „sportágban” kellene szerencsét próbálnia az ifjú Aszadnak?

Beszámoltunk róla: a július 4. és 14. között Kolozsváron zajló 59. Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen részt vesz Háfez al-Aszad, Bassár el-Aszad szíriai elnök fia.

Arról is beszámoltunk, hogy az eddigi eredményei alapján a 16 éves elnöki sarj nemigen tekinthető matekzseninek, illetve, hogy a hírek szerint az ifjú Háfez azért lett a szíriai matekcsapat tagja, mert a nemzetközi tantárgyversenyeken való részvétel igen jól mutat az önéletrajzban, amelyet a jelölt a világ tekintélyes egyetemeinek küld, felvételben reménykedve.

Sőt, arról is beszámoltunk, hogy 80 csendőr és 60 rendőr vigyáz a jeles versenyzőre, tekintettel a protokollra, meg a világpolitikai helyzetre. Jó, nem csak rá. A versenyen részt vevő minden egyes matekes irtó nagy biztonságban érezhette magát.

Időközben lejárt a számok csatája, és a verseny honlapján közzétették az eredményeket. Nos, a szíriai srác, ha tetszik, hozta a formáját. A szíriai csapat utolsó helyén végzett, kereken 3 (azaz három) ponttal. Díjat, elismerést értelemszerűen nem hozott neki a teljesítmény.

Háfez al-Aszad összesítettben sem döntött rekordokat. A 615 versenyzőt felvonultató mezőnyben a 486. helyen végzett. Hát, ebből nemigen lesz világranglista-vezető egyetemi hely.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27365
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
Iordache beintett a teljes ellenzéknek és az Európai Uniónak. Aztán letagadta a fakjúzást.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.