DALPREMIER: Fiatal, lelkes és feltörekvő erdélyi magyar zenekar új dalát mutatjuk be

Ahogy korábban beharangoztuk, ma nálunk hallható először a Teddy Queen zenekar készülő nagylemezének új dala, a Kísérj el.
Hirdetés

Nemrég levelet kaptunk egy – saját jellemzésük szerint – feltörekvő erdélyi magyar zenekartól, és mivel mindig felkapjuk a fejünket, ha rockról van szó, főleg, ha feltörekvő erdélyi fiatalok művelik, meghallgattuk, miről is zenél az önálló nagylemezre készülő Teddy Queen nevű formáció. A három gyergyószentmiklósi srácnak jól áll a gitár, a bohókás dalszöveg és klip, zenéjükben az alternatív és populáris rock jegyeit ötvözik. Bevallásuk szerint próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, ennek megfelelően sokszor megjelennek például funky vagy diszkó elemek is a zenéjükben.

Egy viszonylag frissen, 2016 tavaszán alakult trióról van szó, mely eleinte Alteregó néven nyomult, de 2018-ra, az első sikeres koncertek után rájöttek, hogy valami eredetibb nevet kellene kitalálni a siker érdekében. Így lettek Teddy Queen-ek, ami király név egy medvékkel teli környezetből származó zenekarnak.

A zenekar egyre több fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget: a nyár folyamán tizenegy helyszínen is fellépnek, köztük a Double Rise-on, a VIBE Fesztiválon és Tusványoson is. Ha arra járunk, biztosan meghallgatjuk őket élőben is.

Ma hivatalosan is megjelent első daluk a közelgő nagylemezükről, mely a Kísérj el címet viseli, amit a Főtéren hallhatunk először: 

Hirdetés