Illusztráció | Fotó: SRI
terrorelhárítás
Timi
2018. június 20. szerda, 18:41
A terroristákat dicsőítő férfit 15 évre tiltották ki az országból.

Dzsihadista propaganda terjesztése miatt a bukaresti fellebbviteli bíróság nemkívánatos személynek nyilvánított egy tunéziai férfit. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közleménye szerint a kitiltás 15 évre szól.

A B.H.A. monogramú férfi 2015-ben egyetemistaként, tehát tanulmányi vízummal érkezett az országba. A hírszerzés látókörébe 2018 elején került, amikor is B.H.A. erőteljes radikalizálódáson ment keresztül. Mind magatartásában, mind az online térben jelentkező megnyilvánulásaiban a dzsihadista ideológiát képviselte, dicsőítette a terrorcselekményeket elkövető Daesh-tagokat (az Iszlám Állam, az ISIS terroristaszervezet egy másik megnevezése), rendszeresen terrorista propagandát terjesztő oldalakat látogatott, és a SRI megítélése szerint hajlandóságot mutatott erőszakos cselekmények elkövetésére is. Példaképei a 2015–2018 között merényleteket elkövető terroristák  voltak.

A SRI indítványozta a férfi kitiltását Románia területéről, ez alapján a bukaresti fellebbviteli bíróság úgy döntött, a nemzetbiztonsági kockázat miatt 15 évre kitiltja Románia területéről. A belügyminisztérium bevándorlási osztálya őrizetbe vette, és rövid időn belül hazaküldi a radikalizálódott egyetemistát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27051
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.