Illusztráció | Fotó: SRI
terrorelhárítás
Timi
2018. június 20. szerda, 18:41
A terroristákat dicsőítő férfit 15 évre tiltották ki az országból.

Dzsihadista propaganda terjesztése miatt a bukaresti fellebbviteli bíróság nemkívánatos személynek nyilvánított egy tunéziai férfit. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közleménye szerint a kitiltás 15 évre szól.

A B.H.A. monogramú férfi 2015-ben egyetemistaként, tehát tanulmányi vízummal érkezett az országba. A hírszerzés látókörébe 2018 elején került, amikor is B.H.A. erőteljes radikalizálódáson ment keresztül. Mind magatartásában, mind az online térben jelentkező megnyilvánulásaiban a dzsihadista ideológiát képviselte, dicsőítette a terrorcselekményeket elkövető Daesh-tagokat (az Iszlám Állam, az ISIS terroristaszervezet egy másik megnevezése), rendszeresen terrorista propagandát terjesztő oldalakat látogatott, és a SRI megítélése szerint hajlandóságot mutatott erőszakos cselekmények elkövetésére is. Példaképei a 2015–2018 között merényleteket elkövető terroristák  voltak.

A SRI indítványozta a férfi kitiltását Románia területéről, ez alapján a bukaresti fellebbviteli bíróság úgy döntött, a nemzetbiztonsági kockázat miatt 15 évre kitiltja Románia területéről. A belügyminisztérium bevándorlási osztálya őrizetbe vette, és rövid időn belül hazaküldi a radikalizálódott egyetemistát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27051
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.