Illusztráció
Füstbe ment terv
szabot
2018. június 9. szombat, 18:11
Kecskére bízták a káposztát Buzău megyében.

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a Buzău megyei rendőrőrs-parancsnokot, aki megdézsmált egy cigarettaszállítmányt. A dohányárut törvénytelen módon hozták be az országba, a csempészárut ezért meg kellett semmisíteni.

A 26 éve rendőrként tevékenykedő parancsnokra bízták, hogy őrízze a szállítmányt, amíg az a megsemmisítő állomásra jut. Rajta kívül a megsemmisítő állomás két munkatársa és két vámtiszt kísérte a szállítmányt, amelyből Măgura település egyik parkolójában a rendőr kivett 8 dobozba csomagolt, zárjegy nélküli, 4100 csomag cigit.

A rendőrőrs-parancsnokot tetten érték a Buzău megyei korrupcióellenes rendőrök, és letartóztatták megvesztegetés elfogadása és csempészáru törvénytelen birtoklása gyanújával. A megsemmisítő állomás két munkatársát bírósági felügyelet alá helyezték. 

A Buzău megyei rendőrparancsnoknak, Mihail Drăghiciunak nem volt tudomása az esetről, legalábbis ezt nyilatkozta. Ezek a szállítmányok rendszeresek a Pârscov településen működő megsemmisítő állomásra. A megyei rendőrparancsnok belső vizsgálatot is ígért az ügyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26903
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.