MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Közúti tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 24. csütörtök, 16:30
Mindkét érintett gékocsit román vezette.

Alig telt el két nap azóta, hogy kilenc román állampolgár életét vesztette egy felelőtlen sofőr miatt, máris újabb, román vonatkozású halálos közúti balesetről adnak hírt a hírügynökségek.

Az MTI azt írja, egy kisteherautó hátulról egy tehergépjárműnek ütközött az M5-ös autópályán Ócsa térségében. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 31. kilométerszelvénynél a reggeli órákban – eddig tisztázatlan körülmények között – hajtott bele hátulról a kisteherautó a másik járműbe. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A Digi 24 szerint a román sofőr egy Temes megyében bejegyzett gépkocsit vezetett.

A román külügyminisztérium közleménye szerint Románia budapesti nagykövetsége felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy információkat szerezzen a Budapest közelében bekövetkezett baleset áldozatairól. Az első információk szerint a balesetben két román rendszámú gépkocsi ütközött és egy román állampolgárságú személy életét vesztette.

A helyszínre kiszálló konzuli csapat felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson az arra esetleg rászorulóknak – zárul a közlemény. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26719
A szociáldemokrata rezsim egyesek szerint elegánsan átcsúszott a nemzeti-kommunizmusba.
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Megteheti, persze. Csak nagy marhaság. Több szempontból is.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.