MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Közúti tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 24. csütörtök, 16:30
Mindkét érintett gékocsit román vezette.

Alig telt el két nap azóta, hogy kilenc román állampolgár életét vesztette egy felelőtlen sofőr miatt, máris újabb, román vonatkozású halálos közúti balesetről adnak hírt a hírügynökségek.

Az MTI azt írja, egy kisteherautó hátulról egy tehergépjárműnek ütközött az M5-ös autópályán Ócsa térségében. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 31. kilométerszelvénynél a reggeli órákban – eddig tisztázatlan körülmények között – hajtott bele hátulról a kisteherautó a másik járműbe. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A Digi 24 szerint a román sofőr egy Temes megyében bejegyzett gépkocsit vezetett.

A román külügyminisztérium közleménye szerint Románia budapesti nagykövetsége felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy információkat szerezzen a Budapest közelében bekövetkezett baleset áldozatairól. Az első információk szerint a balesetben két román rendszámú gépkocsi ütközött és egy román állampolgárságú személy életét vesztette.

A helyszínre kiszálló konzuli csapat felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson az arra esetleg rászorulóknak – zárul a közlemény. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26719
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.