(H)arcoskodás
béel
2018. május 11. péntek, 09:22
Ha igen, akkor azonos véleményen van Liviu Dragneával, aki így nyilatkozott egy külföldi hírügynökségnek.

Teljes gázzal nekirontott Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az Országos Korrupcióellenes Ügyosztálynak (DNA) egy, az Associated Press-nek adott interjúban.

A politikus szerint Romániában túlságosan messzire ment a korrupcióellenes harc.

„Volt egy olyan időszak, amikor azok ellen, akik hatalmon voltak, rendszerint nem zajlott nyomozás.

Mostanra sikerült átesni a ló túlsó oldalára, a politikai osztály tagjai ellen vádaskodnak, vizsgálódnak, nyomoznak, és bíróság elé állítják őket”

– mondta Dragnea.

Az AP emlékeztetett, hogy Dragneát 2016-ban nyolc hónappal azelőtt ítélték el jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre az államfő hivatalban maradásáról vagy elmozdításáról szóló 2012-es népszavazáson elkövetett választási csalások miatt, hogy pártja megnyerte a parlamenti választásokat, ami miatt nem lehetett miniszterelnök.

Dragnea, aki ellen most uniós pénzek elsikkasztása és hivatali visszaélés miatt is eljárást folytat a DNA, elmondta: a végsőkig küzd, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát.

A korrupcióellenes harc túlkapásainak illusztrálására Dragnea két olyan bíró ügyét hozta fel, akiket vesztegetés elfogadásának vádja miatt felfüggesztettek tisztségükből, majd négy évvel később felmentették őket a vádak alól.

„Ki adja vissza nekik a négy elvesztett évet?”

– tette fel a kérdést Dragnea.

A PSD elnöke az igazságügyi módosítások miatt kirobbant tiltakozási hullám kapcsán azt állította, a módosítások az Európai Unió szerint sem sértik az igazságszolgáltatás függetlenségét – bár Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és első helyettese, Frans Timmermans is bírálta őket.

Az EU jövője kapcsán elmondta: pártja támogatja az EU-t, de osztja egyes kelet-európai országok arra vonatkozó aggodalmát, hogy kétsebességes Európa jön létre, amely hátrahagyja a szegényebb országokat, miközben a gazdagabbakat előnyben részesíti.

Annak kapcsán, hogy Donald Trump amerikai elnök kiléptette országát az iráni atommegállapodásból, úgy vélekedett: ha nem rendelkezett volna komoly információkkal az iráni atomprogramról, akkor nem tette volna meg, ezért az európai bírálatok „elhamarkodottak” voltak.

Ha csak úgy nem.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26553
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.