(H)arcoskodás
béel
2018. május 11. péntek, 09:22
Ha igen, akkor azonos véleményen van Liviu Dragneával, aki így nyilatkozott egy külföldi hírügynökségnek.

Teljes gázzal nekirontott Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az Országos Korrupcióellenes Ügyosztálynak (DNA) egy, az Associated Press-nek adott interjúban.

A politikus szerint Romániában túlságosan messzire ment a korrupcióellenes harc.

„Volt egy olyan időszak, amikor azok ellen, akik hatalmon voltak, rendszerint nem zajlott nyomozás.

Mostanra sikerült átesni a ló túlsó oldalára, a politikai osztály tagjai ellen vádaskodnak, vizsgálódnak, nyomoznak, és bíróság elé állítják őket”

– mondta Dragnea.

Az AP emlékeztetett, hogy Dragneát 2016-ban nyolc hónappal azelőtt ítélték el jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre az államfő hivatalban maradásáról vagy elmozdításáról szóló 2012-es népszavazáson elkövetett választási csalások miatt, hogy pártja megnyerte a parlamenti választásokat, ami miatt nem lehetett miniszterelnök.

Dragnea, aki ellen most uniós pénzek elsikkasztása és hivatali visszaélés miatt is eljárást folytat a DNA, elmondta: a végsőkig küzd, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát.

A korrupcióellenes harc túlkapásainak illusztrálására Dragnea két olyan bíró ügyét hozta fel, akiket vesztegetés elfogadásának vádja miatt felfüggesztettek tisztségükből, majd négy évvel később felmentették őket a vádak alól.

„Ki adja vissza nekik a négy elvesztett évet?”

– tette fel a kérdést Dragnea.

A PSD elnöke az igazságügyi módosítások miatt kirobbant tiltakozási hullám kapcsán azt állította, a módosítások az Európai Unió szerint sem sértik az igazságszolgáltatás függetlenségét – bár Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és első helyettese, Frans Timmermans is bírálta őket.

Az EU jövője kapcsán elmondta: pártja támogatja az EU-t, de osztja egyes kelet-európai országok arra vonatkozó aggodalmát, hogy kétsebességes Európa jön létre, amely hátrahagyja a szegényebb országokat, miközben a gazdagabbakat előnyben részesíti.

Annak kapcsán, hogy Donald Trump amerikai elnök kiléptette országát az iráni atommegállapodásból, úgy vélekedett: ha nem rendelkezett volna komoly információkkal az iráni atomprogramról, akkor nem tette volna meg, ezért az európai bírálatok „elhamarkodottak” voltak.

Ha csak úgy nem.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26553
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.