Röhejes vége lett a belügyminiszter „lehallgatási ügyének”

Kiderült, hogy nincs semmiféle poloska-ügy, a fene sem akarta lehallgatni Carmen Dant.
Hirdetés

Vádemelés nélkül lezárta a belügyminiszter állítólagos lehallgatási ügyét a főügyészség, miután kiderült, hogy Carmen Dant sem az ellenzék, sem a titkosszolgálat, sem az oroszok, de még a földönkívüliek sem akarták lehallgatni.

A „botrány” 2017. november végén robbant, amikor Carmen Dan, a belügyi tárca vezetője közölte, hogy feljelentést tesz, miután bukaresti bérelt lakásában lehallgatókészüléket találtak.

A g4media.ro portál bennfentes forrásai szerint a poloskát éppen azok a „szakemberek” szerelték be, akiket Carmen Dan azért hívott korábban, hogy átvizsgálják a lakást lehallgató készülékek után kutatva. A két személy keresgélés közben szerelte be az egyébként régi és működésképtelen kis mikrofont a konnektorba, hogy aztán „megtalálják” és diadalmasan megmutassák a belügyminiszternek.

Az idézett források szerint a „szakembereken” keresztül bizonyos körök próbáltak így bevágódni Carmen Dannál, hogy elnyerjék jóindulatát, „hátha valami leesik” alapon.

Hirdetés

A két férfit a belügyminiszter húga engedte be a lakásba (Carmen Dan távollétében), így nincs szó magánalaksértésről, ami miatt a politikus feljelentést tett.

Az egyik férfi a belügyminisztérium hírszerző szolgálata (DGIPI) egykori vezetőjének a veje (Bujor Florescu még Vasile Blaga belügyminiszteri mandátuma alatt vezette a szolgálatot), a másik pedig a SRI, majd a belügy alkalmazottja, jelenleg nyugállományban van. Florescu szintén nyugállományba vonult, jelenleg egy privát biztonsági céget ügyeit intézi.

Hirdetés