A Vrancea megyei katasztrófaelhárítás felvétele
Robbanásveszély
szabot
2018. április 26. csütörtök, 18:13
A 85-ös európai út mellett bukkant fel az első, 500 kg-os bomba, majd még öt került felszínre.

A második világháborúból származó, összesen hat darab 500 kg-os bombát találtak a 85-ös európai út Foksányból kivezető szakasza mellett – tudatja a Digi 24 hírtelevízió. A rendőrség útlezárást fontolgat.

Egy közeli mezőn dolgozó férfi bukkant rá az első bombára az úttól mintegy 400 méterre, és értesítette a hatóságokat. A tűzszerészek kiszálltak, és a közelben még öt darab, nagy hatótávolságú robbanószerkezetet találtak. Ezeket Milcovul község határában készülnek hatástalanítani, de ahhoz oda kell szállítani a veszélyes hadianyagot.

Az elszállításhoz le kell zárják az E85-ös út egy szakaszát, és a lakosság evakuálása is felmerült, mivel egy ilyen második világháborús bomba hatósugara 1500 méter is lehet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26388
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?