A Vrancea megyei katasztrófaelhárítás felvétele
Robbanásveszély
szabot
2018. április 26. csütörtök, 18:13
A 85-ös európai út mellett bukkant fel az első, 500 kg-os bomba, majd még öt került felszínre.

A második világháborúból származó, összesen hat darab 500 kg-os bombát találtak a 85-ös európai út Foksányból kivezető szakasza mellett – tudatja a Digi 24 hírtelevízió. A rendőrség útlezárást fontolgat.

Egy közeli mezőn dolgozó férfi bukkant rá az első bombára az úttól mintegy 400 méterre, és értesítette a hatóságokat. A tűzszerészek kiszálltak, és a közelben még öt darab, nagy hatótávolságú robbanószerkezetet találtak. Ezeket Milcovul község határában készülnek hatástalanítani, de ahhoz oda kell szállítani a veszélyes hadianyagot.

Az elszállításhoz le kell zárják az E85-ös út egy szakaszát, és a lakosság evakuálása is felmerült, mivel egy ilyen második világháborús bomba hatósugara 1500 méter is lehet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26388
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.