A ploiesti stadion látványterve | Fotó forrása: Nicolae Robu Facebook-oldala
Szaracénok
Timi
2018. április 20. péntek, 19:54
A polgármester szerint 2020-ra felépülhet az 5000 férőhelyes, a későbbiekben tovább bővíthető sportlétesítmény.

A Nicolae Robu, Temesvár polgármestere által korábban beígért négy sportkomplexum közül egyelőre csak egy jutott el a közbeszerzési fázisig, és a mai napig nem tudták befejezni azt a sportcsarnokot sem, amelyet a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságra terveztek, de ahogy az elöljáró legutóbbi Facebook-bejegyzéséből kiderül, a tervezés jelenleg is tart egy rögbistadionra.

A Ploieşti városában található „nem túl drága, de szép, működőképes és elérhető árú” stadion mintájára elképzelt létesítmény a Timisoara Saracens rögbicsapat pályája lesz. Igaz, a Ploiești-i egy 16 ezer férőhelyes foci-, és nem rögbistadion. 

Robu elmondása szerint néhány hónapon belül kiírják a pályázatot a megvalósíthatósági tanulmány és a technikai tervek elkészítésére, majd kivitelezőt keresnek. 2020-ra elkészülhet az egyik ötezer férőhelyes lelátó, amit 15 férőhelyesre bővítenek, amint lesz rá pénz. 

Timisoara Saracens egyébként jelenleg a negyedik helyen szerepel a ligában, de a legutóbbi 5 bajnokságból négyet megnyertek. Ötszörös bajnokcsapat (1972, 2012, 2013, 2015, 2017) és négyszeres Román Kupa győztes (2011, 2014, 2015, 2016).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26318
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.