A ploiesti stadion látványterve | Fotó forrása: Nicolae Robu Facebook-oldala
Szaracénok
Timi
2018. április 20. péntek, 19:54
A polgármester szerint 2020-ra felépülhet az 5000 férőhelyes, a későbbiekben tovább bővíthető sportlétesítmény.

A Nicolae Robu, Temesvár polgármestere által korábban beígért négy sportkomplexum közül egyelőre csak egy jutott el a közbeszerzési fázisig, és a mai napig nem tudták befejezni azt a sportcsarnokot sem, amelyet a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságra terveztek, de ahogy az elöljáró legutóbbi Facebook-bejegyzéséből kiderül, a tervezés jelenleg is tart egy rögbistadionra.

A Ploieşti városában található „nem túl drága, de szép, működőképes és elérhető árú” stadion mintájára elképzelt létesítmény a Timisoara Saracens rögbicsapat pályája lesz. Igaz, a Ploiești-i egy 16 ezer férőhelyes foci-, és nem rögbistadion. 

Robu elmondása szerint néhány hónapon belül kiírják a pályázatot a megvalósíthatósági tanulmány és a technikai tervek elkészítésére, majd kivitelezőt keresnek. 2020-ra elkészülhet az egyik ötezer férőhelyes lelátó, amit 15 férőhelyesre bővítenek, amint lesz rá pénz. 

Timisoara Saracens egyébként jelenleg a negyedik helyen szerepel a ligában, de a legutóbbi 5 bajnokságból négyet megnyertek. Ötszörös bajnokcsapat (1972, 2012, 2013, 2015, 2017) és négyszeres Román Kupa győztes (2011, 2014, 2015, 2016).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26318
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.