Fotó: gsp.ro
Xenofob(olondér)ia
Szerző: Boros Miklós
2018. április 20. péntek, 13:14
Állítólag ez áll a bukaresti üzletember visszavonulásának hátterében.

Fegyelmi eljárást kért Gigi Becali ellen a Kolozsvári CFR labdarúgó-klub a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) a FCSB tulajdonosának magyarellenes kijelentései miatt, valamint mert a bukaresti üzletember a két csapat egymás elleni mérkőzéseinek napján felhívta Dan Petrescut, a CFR edzőjét.

A Digi Sport értesülései szerint a március 28-án tett feljelentés áll annak hátterében, hogy Becali a FRF szerdai elnökválasztása után bejelentette, hogy visszavonul klubja vezetésétől. Becali ezzel szemben úgy nyilatkozott: attól tart, hogy az újraválasztott elnök, Răzvan Burleanu fegyelmi tárgyalásokkal torolja meg az ellene tett kijelentéseit, amelyeknek a végén akár pontlevonással is sújthatják klubját, ezért szakít meg minden hivatalos kapcsolatot a csapattal, és engedi át annak vezetését rokonának, Vasile Geambazinak. Utóbbi névlegesen már korábban is a klub egyik tulajdonosa volt.

Az elnökválasztáson Burleanut támogató CFR két fronton is támad: egyrészt Becali hírhedt februári nyilatkozata miatt vádolja xenofóbiával a FCSB tulajdonosát, másrészt a versenyszabályzat azon pontjának megszegésével vádolja, miszerint az ellenfelek képviselőinek a meccs napján tilos kapcsolatba lépniük egymással. Az ellenfelet gyalázó, rágalmazó nyilatkozatok miatt a klubok vezetőire vagy támogatóira első alkalommal 6-tól 12 hónapig terjedő eltiltás szabható ki, visszaesőknél a korábbi büntetés megduplázása mellett az érintett klubja is 3 pontos levonással sújtható.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint a fegyelmi tárgyalás április 25-én lesz, alig négy nappal a két csapat újabb mérkőzése előtt. A szezon korábbi három CFR–FCSB összecsapása egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a bukaresti klub két pontos előnnyel vezeti a táblázatot a kolozsvári előtt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26310
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.