Fotó: gsp.ro
Xenofob(olondér)ia
Szerző: Boros Miklós
2018. április 20. péntek, 13:14
Állítólag ez áll a bukaresti üzletember visszavonulásának hátterében.

Fegyelmi eljárást kért Gigi Becali ellen a Kolozsvári CFR labdarúgó-klub a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) a FCSB tulajdonosának magyarellenes kijelentései miatt, valamint mert a bukaresti üzletember a két csapat egymás elleni mérkőzéseinek napján felhívta Dan Petrescut, a CFR edzőjét.

A Digi Sport értesülései szerint a március 28-án tett feljelentés áll annak hátterében, hogy Becali a FRF szerdai elnökválasztása után bejelentette, hogy visszavonul klubja vezetésétől. Becali ezzel szemben úgy nyilatkozott: attól tart, hogy az újraválasztott elnök, Răzvan Burleanu fegyelmi tárgyalásokkal torolja meg az ellene tett kijelentéseit, amelyeknek a végén akár pontlevonással is sújthatják klubját, ezért szakít meg minden hivatalos kapcsolatot a csapattal, és engedi át annak vezetését rokonának, Vasile Geambazinak. Utóbbi névlegesen már korábban is a klub egyik tulajdonosa volt.

Az elnökválasztáson Burleanut támogató CFR két fronton is támad: egyrészt Becali hírhedt februári nyilatkozata miatt vádolja xenofóbiával a FCSB tulajdonosát, másrészt a versenyszabályzat azon pontjának megszegésével vádolja, miszerint az ellenfelek képviselőinek a meccs napján tilos kapcsolatba lépniük egymással. Az ellenfelet gyalázó, rágalmazó nyilatkozatok miatt a klubok vezetőire vagy támogatóira első alkalommal 6-tól 12 hónapig terjedő eltiltás szabható ki, visszaesőknél a korábbi büntetés megduplázása mellett az érintett klubja is 3 pontos levonással sújtható.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint a fegyelmi tárgyalás április 25-én lesz, alig négy nappal a két csapat újabb mérkőzése előtt. A szezon korábbi három CFR–FCSB összecsapása egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a bukaresti klub két pontos előnnyel vezeti a táblázatot a kolozsvári előtt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26310
A PIKNIK - Nyitott kastélyok hete című rendezvénysorozat keretében lehetőség nyílt a hétvégén több kastélyt szabadon meglátogatni. Mi a zabolait és a miklósvárit jártuk be, előbbi szállodaként, utóbbi múzeumként működik.
A korábbi kisebb táblák rendszerint eltűntek, ezért a most felavatott emlékjel 600 kilogrammos.
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Pontosabban az igazgatója. Ha már májusban befutott az idei egymilliomodik utas.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.