Magyarellenesség miatt jelentette fel Gigi Becalit a CFR

Állítólag ez áll a bukaresti üzletember visszavonulásának hátterében.
Hirdetés

Fegyelmi eljárást kért Gigi Becali ellen a Kolozsvári CFR labdarúgó-klub a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) a FCSB tulajdonosának magyarellenes kijelentései miatt, valamint mert a bukaresti üzletember a két csapat egymás elleni mérkőzéseinek napján felhívta Dan Petrescut, a CFR edzőjét.

A Digi Sport értesülései szerint a március 28-án tett feljelentés áll annak hátterében, hogy Becali a FRF szerdai elnökválasztása után bejelentette, hogy visszavonul klubja vezetésétől. Becali ezzel szemben úgy nyilatkozott: attól tart, hogy az újraválasztott elnök, Răzvan Burleanu fegyelmi tárgyalásokkal torolja meg az ellene tett kijelentéseit, amelyeknek a végén akár pontlevonással is sújthatják klubját, ezért szakít meg minden hivatalos kapcsolatot a csapattal, és engedi át annak vezetését rokonának, Vasile Geambazinak. Utóbbi névlegesen már korábban is a klub egyik tulajdonosa volt.

Az elnökválasztáson Burleanut támogató CFR két fronton is támad: egyrészt Becali hírhedt februári nyilatkozata miatt vádolja xenofóbiával a FCSB tulajdonosát, másrészt a versenyszabályzat azon pontjának megszegésével vádolja, miszerint az ellenfelek képviselőinek a meccs napján tilos kapcsolatba lépniük egymással. Az ellenfelet gyalázó, rágalmazó nyilatkozatok miatt a klubok vezetőire vagy támogatóira első alkalommal 6-tól 12 hónapig terjedő eltiltás szabható ki, visszaesőknél a korábbi büntetés megduplázása mellett az érintett klubja is 3 pontos levonással sújtható.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint a fegyelmi tárgyalás április 25-én lesz, alig négy nappal a két csapat újabb mérkőzése előtt. A szezon korábbi három CFR–FCSB összecsapása egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a bukaresti klub két pontos előnnyel vezeti a táblázatot a kolozsvári előtt.
 

Hirdetés