Fotó: gsp.ro
Xenofob(olondér)ia
Szerző: Boros Miklós
2018. április 20. péntek, 13:14
Állítólag ez áll a bukaresti üzletember visszavonulásának hátterében.

Fegyelmi eljárást kért Gigi Becali ellen a Kolozsvári CFR labdarúgó-klub a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) a FCSB tulajdonosának magyarellenes kijelentései miatt, valamint mert a bukaresti üzletember a két csapat egymás elleni mérkőzéseinek napján felhívta Dan Petrescut, a CFR edzőjét.

A Digi Sport értesülései szerint a március 28-án tett feljelentés áll annak hátterében, hogy Becali a FRF szerdai elnökválasztása után bejelentette, hogy visszavonul klubja vezetésétől. Becali ezzel szemben úgy nyilatkozott: attól tart, hogy az újraválasztott elnök, Răzvan Burleanu fegyelmi tárgyalásokkal torolja meg az ellene tett kijelentéseit, amelyeknek a végén akár pontlevonással is sújthatják klubját, ezért szakít meg minden hivatalos kapcsolatot a csapattal, és engedi át annak vezetését rokonának, Vasile Geambazinak. Utóbbi névlegesen már korábban is a klub egyik tulajdonosa volt.

Az elnökválasztáson Burleanut támogató CFR két fronton is támad: egyrészt Becali hírhedt februári nyilatkozata miatt vádolja xenofóbiával a FCSB tulajdonosát, másrészt a versenyszabályzat azon pontjának megszegésével vádolja, miszerint az ellenfelek képviselőinek a meccs napján tilos kapcsolatba lépniük egymással. Az ellenfelet gyalázó, rágalmazó nyilatkozatok miatt a klubok vezetőire vagy támogatóira első alkalommal 6-tól 12 hónapig terjedő eltiltás szabható ki, visszaesőknél a korábbi büntetés megduplázása mellett az érintett klubja is 3 pontos levonással sújtható.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint a fegyelmi tárgyalás április 25-én lesz, alig négy nappal a két csapat újabb mérkőzése előtt. A szezon korábbi három CFR–FCSB összecsapása egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a bukaresti klub két pontos előnnyel vezeti a táblázatot a kolozsvári előtt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26310
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.