És megszólalt Vlagyimir Putyin a szíriai rakétatámadás kapcsán

Agresszió, humanitárius katasztrófa, menekülthullám, diplomáciai apokalipszis.
Hirdetés

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin szombaton nyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozta: az Amerikai Egyesült Államok által Szíria ellen végrehajtott összehangolt támadás katonai agressziónak minősül, különös tekintettel arra, hogy – legalábbis az orosz elnök szerint – semmiféle bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a múlt heti dúmai vegyifegyver-támadást az Aszad-rezsim hajtotta volna végre.

Oroszország a maga részéről határozottan elítéli a szíriai támadást, ahol az orosz csapatok a legitim kormányt segítik a terrorizmus elleni harcban.

Putyin kijelentette: Oroszország kérni fogja az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását, hogy tárgyalni lehessen az AEÁ és szövetségesei által végrehajtott agresszív akciókról.

Az orosz elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a támadás tovább növeli a szíriai humanitárius katasztrófa mértékét, arról nem is beszélve, hogy újabb menekülthullámot eredményez.

Putyin azt is megemlítette, hogy a szombati agressziót követően a nemzetközi diplomáciai kapcsolatrendszert is összeomlás fenyegeti.

Hirdetés