Illusztráció | Főtér.ro
Magasságos
szabot
2018. április 6. péntek, 19:12
Mert az leblokkolt az egyik fülke miatt, amelynek nyitva maradt az ajtaja.

Nagypénteki függeszkedésben volt része néhány turistának ma délután a tordai sóbányában. A látványos helyszín látványos óriáskereke ugyanis leállt, és körülbelül egy órába tellett, amíg mindenkit le tudtak hozni róla – számol be az esetről a Digi24 hírtelevízió.

Az óriáskerék egyik fülkéjének ajtaja menet közben kinyílhatott, vagy nyitva felejtették, mindenesetre emiatt leállt az egész szerkezet. A fent ragadt turisták közül párat le tudtak segíteni az alkalmazottak, tucatnyian azonban meg kellett, hogy várják a katasztrófaelhárítók beavatkozását.

A tűzoltók sem tudtak azonban lehozni mindenkit, hárman továbbra is fent maradtak az óriáskeréken, amíg ipari alpinistákat riasztottak. Az alpinisták aztán bezárták a nyitott ajtót, így újraindulhatott az óriáskerék.

A tordai sóbánya vezetősége azt közölte, kivizsgálják, hogyan nyílhatott ki a fülke ajtaja, esetleg kinek a hibájából. Hozzátették, senki sem sérült meg az incidens során. A katasztrófaelhárítás szerint senki nem volt veszélyben, amíg állt az óriáskerék, és senki nem jelezte, hogy rosszul lett volna.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26094
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.