Illusztráció | Főtér.ro
Magasságos
szabot
2018. április 6. péntek, 19:12
Mert az leblokkolt az egyik fülke miatt, amelynek nyitva maradt az ajtaja.

Nagypénteki függeszkedésben volt része néhány turistának ma délután a tordai sóbányában. A látványos helyszín látványos óriáskereke ugyanis leállt, és körülbelül egy órába tellett, amíg mindenkit le tudtak hozni róla – számol be az esetről a Digi24 hírtelevízió.

Az óriáskerék egyik fülkéjének ajtaja menet közben kinyílhatott, vagy nyitva felejtették, mindenesetre emiatt leállt az egész szerkezet. A fent ragadt turisták közül párat le tudtak segíteni az alkalmazottak, tucatnyian azonban meg kellett, hogy várják a katasztrófaelhárítók beavatkozását.

A tűzoltók sem tudtak azonban lehozni mindenkit, hárman továbbra is fent maradtak az óriáskeréken, amíg ipari alpinistákat riasztottak. Az alpinisták aztán bezárták a nyitott ajtót, így újraindulhatott az óriáskerék.

A tordai sóbánya vezetősége azt közölte, kivizsgálják, hogyan nyílhatott ki a fülke ajtaja, esetleg kinek a hibájából. Hozzátették, senki sem sérült meg az incidens során. A katasztrófaelhárítás szerint senki nem volt veszélyben, amíg állt az óriáskerék, és senki nem jelezte, hogy rosszul lett volna.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26094
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.