Fotó: Főtér.ro
Tragédia
szabot
2018. március 9. péntek, 13:47
Szolgálati fegyverével lett öngyilkos a Teleorman megyei csendőrparancsnokság székhelyén.

Szolgálati fegyverével követett el öngyilkosságot egy csendőr a Teleorman megyei csendőrfelügyelőség székhelyén csütörtök éjszaka – írja a News.ro hírügynökség. A csendőr éjfélkor kellett volna szolgálatba lépjen.

A 44 éves, 12 éve altisztként szolgáló csendőr holttesttére kollégái bukkantak, akik kihívták a mentőket, de az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az ügyben a Teleorman megyei rendőrfelügyelőség nyomoz a bukaresti katonai ügyészség irányításával.

Az alexandriai csendőrség szerint a férfi munkája során csak jó és nagyon jó minősítéseket kapott. Pszichológiai felmérésen legutóbb 2017 áprilisában vett részt, amikor is szolgálatra alkalmasnak nyilvánították. A férfi 2000 óta dolgozott csendőrként, feleségével egy gyermeket nevelt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25691
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.