Fotó: Illusztráció (Pixabay)
Ütközőzóna
Timi
2018. február 19. hétfő, 16:59
Egy friss tanulmány a 2008 és 2015 közötti időszak adatai alapján összefüggést állapított meg a használt autók behozatala és a közúti balesetek gyakorisága között.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Földrajzi Karának két munkatársa, Benedek József és Silviu Marian Ciobanu, valamint az egyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának PhD-hallgatója, Anatolie Coșciug arra keresték a választ, hogy van-e összefüggés a romániai közúti balesetek száma, gyakorisága és a külföldről behozott, használt autók növekvő népszerűsége között.

A tanulmány abból indul ki, hogy

Romániában kirívóan magas a közúti gépjármű-szerencsétlenségek száma.

A rendőrségi adatok közül a tanulmány készítői a gépjármű–gépjármű között történő, személyi sérüléssel járó, rendőri közbeavatkozást igénylő szerencsétlenségeket vették számításba, arra keresve a választ, hogy mutatnak-e összefüggést az adatok azzal, hogy egy bizonyos időszakban (2008–2015 között) milyen típusú autók közlekedtek a hazai utakon.

A Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó Hivatal adatbázisára támaszkodva a szerzők három kategóriába sorolják a gépjárműveket:

  • újraregisztrált autók, melyek korábban is az országban voltak bejegyezve,
  • új autók, melyek az országban voltak először forgalomba írva,
  • korábban külföldön forgalomba írt, használt gépjárművek.

2008 és 2015 között 853 249 új gépjárművet jegyeztek be Romániában, 1 690 353 külföldről származó, használt gépjárművet írattak forgalomba az országban, 2 487 190 korábban is Romániában bejegyzett gépjármű cserélt gazdát az országon belül.

Az erdélyi régióban jelentősen nagyobb a használtautó-behozatal, mint az ország egyéb megyéiben,

a jelenséget elsősorban az Erdély és a nyugat-európai államok között zajló nemzetközi vándorlás magyarázhatja.

A használtgépjármű-árak alacsonyan tartása súlyosan amortizált, technikailag kifogásolható vagy elöregedett gépjárművek behozatalához is vezet. A 15 éves vagy annál öregebb gépjárművek két és félszer nagyobb valószínűséggel válnak érintetté közúti balesetekben, mint a fiatalabb autók. A behozott, használt gépjárművek egy részét ráadásul egészen más használati célokra és útviszonyokra tervezték, mint a hazaiak, a jobb menetirányú közlekedésben használt jobbkormányos autók esetében akár 40 százalékkal is növekedhet a közúti baleset esélye – áll a tanulmányban.

A szerzők megállapították: a halálos balesetek, valamint az erősen urbanizált megyékre (ld. Ilfov, Konstanca) jellemző, kisebb szerencsétlenségek számértéke nem mutat közvetlen összefüggést a külföldről behozott, használt gépjárművek népszerűsödésével, a súlyos közúti balesetek gyakoriasodása, valamint a balesetek teljes számának emelkedése azonban igen. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25409
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.