Szövetségesek
béel
2018. február 18. vasárnap, 12:02
Mihai Fifor védelmi miniszter a HIMARS sorozatvetők beszerzéséről tárgyalt a Lockheed Martin vezetőjével.

Mihai Fifor védelmi miniszter az amerikai Lockheed Martin társaság elnökével, Marillyn Hewsonnal tárgyalt szombaton Münchenben a hadiipar területén történő együttműködésről - közölte a minisztérium.

A megbeszélésen a HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) típusú, nagy mozgékonyságú sorozatvető-rendszerekről esett szó, amelyeket Románia az Egyesült Államoktól szándékszik vásárolni a haderő-fejlesztési program keretében.

„A közvetett irányzású tűztámogatási képesség megvalósítása Románia elemi biztonsági érdeke, és jelentősen hozzájárul az Egyesült Államokhoz fűződő stratégiai partnerség megszilárdításához, valamint a Románia által a NATO keretében vállalt köztelezettségek teljesítéséhez” - nyilatkozta a közlemény szerint Fifor.

Mihai Fifor ugyancsak szombaton részt vett egy másik megbeszélésen, ahol találkozott többek között amerikai hivatali kollégájával, James Mattisszel, Curtis Scaparotti vezérezredessel, a szövetséges erők európai főparancsnokával (Supreme Allied Commander Europe - SACEUR), valamint az Európai Unió és a NATO más országainak védelmi minisztereivel.

A megbeszélések napirendjén az európai biztonsági helyzet és a NATO júliusi brüsszeli csúcstalálkozója szerepelt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25397
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.