Szövetségesek
béel
2018. február 18. vasárnap, 12:02
Mihai Fifor védelmi miniszter a HIMARS sorozatvetők beszerzéséről tárgyalt a Lockheed Martin vezetőjével.

Mihai Fifor védelmi miniszter az amerikai Lockheed Martin társaság elnökével, Marillyn Hewsonnal tárgyalt szombaton Münchenben a hadiipar területén történő együttműködésről - közölte a minisztérium.

A megbeszélésen a HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) típusú, nagy mozgékonyságú sorozatvető-rendszerekről esett szó, amelyeket Románia az Egyesült Államoktól szándékszik vásárolni a haderő-fejlesztési program keretében.

„A közvetett irányzású tűztámogatási képesség megvalósítása Románia elemi biztonsági érdeke, és jelentősen hozzájárul az Egyesült Államokhoz fűződő stratégiai partnerség megszilárdításához, valamint a Románia által a NATO keretében vállalt köztelezettségek teljesítéséhez” - nyilatkozta a közlemény szerint Fifor.

Mihai Fifor ugyancsak szombaton részt vett egy másik megbeszélésen, ahol találkozott többek között amerikai hivatali kollégájával, James Mattisszel, Curtis Scaparotti vezérezredessel, a szövetséges erők európai főparancsnokával (Supreme Allied Commander Europe - SACEUR), valamint az Európai Unió és a NATO más országainak védelmi minisztereivel.

A megbeszélések napirendjén az európai biztonsági helyzet és a NATO júliusi brüsszeli csúcstalálkozója szerepelt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25397
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.