Hiába kérte a belügyminiszter, Tudose nem meneszti a rendőrfőkapitányt

Carmen Dan a pedofil rendőr ügye miatt rúgta volna ki.
Hirdetés

Noha Carmen Dan belügyminiszter javasolta a kormányfőnek Bogdan Despescu országos rendőrfőkapitány menesztését a hétfőn Bukarestben elfogott pedofil rendőr ügye miatt, Mihai Tudose másképp döntött.

A miniszterelnök találkozott a rendőrfőnökkel és a szerdai kormányülésen bejelentette, hogy egy hetet adott neki, hogy jelentést készítsen a pedofil rendőr ügyében hozott hatósági intézkedésekről. Tudose hozzátette: döntését az is befolyásolta, hogy megtudta, a belügyminiszter által a rendőrfőnöki poszt átvételére javasolt személy nem kívánja elfoglalni a pozíciót.

Carmen Dan a rendőrség megítélésén esett csorba miatt, a hatóságba vetett bizalom helyreállítása érdekében kérte az országos rendőrfőkapitány menesztését. Szerinte Bogdan Despescu nem tudta megmagyarázni, hogyan maradhatott évekig a rendőrség kötelékében a pedofília gyanújával hétfőn őrizetbe vett bukaresti rendőr.

Tudose döntését minden bizonnyal az is befolyásolta, hogy Carmen Dan a PSD-elnök Liviu Dragnea embere, a miniszterelnök és Dragnea viszonya pedig egyre konfliktusosabbá válik.

Hirdetés