Tanácstalanul
béel
2017. szeptember 28. csütörtök, 13:43
Ráadásul az amerikai nagykövet is bírálta a Tudorel Toader igazságügy-miniszter által kidolgozott csomagot.

Ellenzi a bírák és ügyészek szakmai tevékenységét ellenőrző Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) azokat a módosításokat, amelyeket Tudorel Toader igazságügy-miniszter dolgozott ki az igazságügy működését szabályozó törvényekhez. A CSM csütörtökön ülésezett, és negatívan véleményezte a módosító javaslatokat.

A módosítások ellen emelt szót csütörtökön Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete is, aki szerint Washington aggodalommal tekint a tervezett változtatásokra, fennáll ugyanis a veszélye, hogy azok nyomán Románia visszafordul a korrupcióellenes harc útján, és kárba vesznek az eddigi eredmények.

A korrupcióellenes harcról beszélt Klaus Johannis államfő is, aki szerint Románia továbbra is egy stabil ország, egyre inkább megerősödő demokráciával, ahol határozottan harcolnak a korrupció ellen, annak ellenére, hogy „egyes politikusok még nem békéltek meg ezzel a gondolattal."

A tervezet értelmében ezután a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi szakosztálya nevezné ki a legfőbb ügyészt és annak helyetteseit, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vezetőjét és annak helyetteseit, illetve a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) vezetőjét és helyetteseit. A kinevezés az igazságügyi miniszter és nem az államfő javaslata alapján történne, ahogyan az eddig volt.

A legfőbb ügyészségen a DNA és a DIICOT mellett létrehoznának egy harmadik ügyosztályt is, amely az ügyészek és bírók ellen indított büntetőeljárásokat folytatná le.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23274
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.