18 éves srácot vettek őrizetbe a londoni metrómerénylet miatt

A délkelet-angliai Dover kompkikötőjében.
Hirdetés

Őrizetbe vettek szombaton egy 18 éves férfit a londoni metróban előző nap elkövetett merénylettel összefüggésben. A londoni rendőrség szombati közleménye szerint a fiatal férfit a délkelet-angliai Dover kompkikötőjében vette őrizetbe a kenti rendőrség, a terrorellenes törvény alapján.

Neil Basu, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és országos terrorelhárítási tevékenységének koordinátora a közleményben a nyomozás szempontjából nagy jelentőségűnek minősítette a fejleményt. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár a rendőrség elégedett a vizsgálat eddigi eredményeivel, a nyomozás folytatódik, és a brit terrorkészültségi szint továbbra is az előző este életbe léptetett legmagasabb, kritikus szinten van. A legmagasabb, kritikus riasztási fokozat elrendelése lehetővé teszi, hogy a brit hadsereg segítséget nyújtson a rendőrségi munkához.

Basu közölte, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyelőre nem tesz közzé részleteket az őrizetbe vételről.

A londoni District metróvonal délnyugati végének Parsons Green állomásánál egy metrószerelvényen pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a péntek reggeli csúcsforgalom idején. Bár a szerkezet nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, a támadásban a Scotland Yard szombati adatai szerint így is 30 ember megsérült. Egyikük állapota sem súlyos, és szombaton már csak hárman voltak közülük kórházban.

Hirdetés