Tragédia
csubakka
2017. szeptember 12. kedd, 12:23
A kolozsvári tévés két hónapja tűnt el.

Diószedők találták meg a Kolozs megyei Szucság környékén a júliusban eltűnt Bardocz Sándor kolozsvári televíziós újságíró, népzenész földi maradványait hétfő este.

A helyszínelés és nyomozás kedden zajlik, az áldozat személyazonosságát pedig csak a törvényszéki orvosszakértő erősíti majd meg, de az előzetes információk alapján a rendőrség szerint Bardoczról van szó, aki önkezűleg vethetett véget az életének – írta a Krónika.

Bardocz Sándor július 15-én tűnt el Szucságról, egy barátja otthonából. Az 54 éves újságírót néhány hónapja Magyarországon kezelték, korábban már próbálkozott öngyilkossággal.

Bardocz Sándor 1991-től dolgozott a közszolgálati televízió kolozsvári stúdiójában előbb szerkesztőként, majd főszerkesztőként és főmunkatársként. Hegedűsként tagja volt a népzenét játszó Tarisznyás együttesnek és része volt a táncházas mozgalomnak. Táncházas kollégái pár hete ktészer is a keresésére indultak Szucság környékén, de nem bukkantak a nyomára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22996
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.