Fotó: Dobre Lehel | Facebook | Pulzart
Programismertető kisokos
Timi
2017. augusztus 28. hétfő, 19:52
A program már elérhető, és megkezdődött a jegyárusítás is a csütörtökön kezdődő PulzArt-ra.

Hétfőtől indult el az online jegyeladás az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál különböző programpontjaira. Ahogy már megszokhattuk, a fesztivál ajánlata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét. Színházra, performanszra, gyermekelőadásra, koncertre, DJ bulira, kiállításra, filmvetítésre, digitális művészetekre, irodalomra, felolvasó estekre, közönségtalálkozóra is számíthatunk, ugyanakkor idén, rendhagyó módon, még aktuális társadalmi kérdéseket is boncolgathatunk. A szervezők közleményükben segítenek eligazodni a belépős programpontok között.

Csütörtök

Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál csütörtökön, augusztus 31-én egy erős nyitánnyal kezd. Délután 6-tól és este 8-tól a Margarete című produkció lesz megtekinthető, amely egy rejtélyes, 2008-ban napvilágra került történetet göngyölít fel. Ekkor talált Janek Turkowski 64 darab 8mm-es filmtekercset, amelyek mindegyikén egy Kelet-Németországban élő nő látható, bizonyos Margarete Ruhbe. A tekercsek alapján Janek Turkowski rekonstruálta a nő életét, és ezt nézhetjük meg a pulzArton a Lábas Házban. Érdemes idejében jegyet venni, ugyanis a nézőtér 20 személyes. A produkció 60 perces, a jegyek pedig 20 (egész) és 10 (kedvezményes) lejbe kerülnek. A Margarete még kétszer lesz műsoron másnap is, vagyis pénteken délután 5 órától és este 7 órától.

Csütörtökön a pulzArt nyitókoncertjét ajánlják az érdeklődők figyelmébe a szervezők: a brit Mammal Hands este 8-tól lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében. A zenekar zenei alapjait a kortárs jazz határozza meg, de az iszlám ezoterikus igazságait kutató szufi muzsikából, a törzsi Afrika sámánrituáléinak dallamvilágából és a Kelet-európai népzenéből is gyakran merítenek ihletet. Jegyárak: 25 (egész) és 12 (kedvezményes) lej.

Péntek

A fesztivál második napja a legzsúfoltabb napnak ígérkezik. Este 7-től és 9-től Adrien M & Claire B-től Hakanaï című 40 perces haiku tánc performanszot láthatjuk a Tamási Áron Színház nagytermében. Az előadás díszlete, a játéktér maga egy digitális installáció, ebben és ezzel kölcsönhatásra lépve épül fel a szóló koreográfia-performansz. Jegyárak: 30 (egész), 15 (kezdvezményes) lej. Este 7-től az Andrei Muresanu Színház évadnyitó bemutatójára kerül sor, OMG (Genetikalilag Módosított Organizmusok) címmel Ioana Păun rendezésében. A jegyek értékesítésével a TAM foglalkozik. Szintén pénteken kezdődnek a filmvetítések is, délután 6.30-tól Hajdu Szabolcs Ernellák Farkaséknál című nagydíjas produkcióját láthatjuk a Művész moziban.

Az idei pulzArton majd’ minden este buli várja a közönséget, péntek éjjel 1-től Kimyan Law kongói származású osztrák DJ zenél a Tein Teaházban. A szakmabéliek szerint Kimyan erénye, hogy DJ-ként nem egyfajta mérnöki, kiszámítható precizitással, hanem művészi kíváncsisággal közelít a zenéhez.

Szombat

Szombat délelőtt a családosoké. A Finger & Thumb Theatre A rút kiskacsa című árnyjátékát a Kamarateremben délben 12 órától és délután 6 órától láthatjuk. Ugyanez az előadás, ugyanezekben az órákban megtekinthető vasárnap is. Az árnyjáték távol-keletről származó ősi művészetét Drew Colby új dimenziókba tereli: elképesztő árnyék-univerzumot hoz létre kézmozdulataival és hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával, mindeközben közönségét humorral, határtalan fantáziavilággal bűvöli el. Jegyárak: 10 (egész), 7 (kedvezményes) lej.

Akik lemaradtak a pénteki OMG bemutatóról, azok pótolhatják szombat este 7-től, de szombaton még két színházi produkció van programra tűzve: a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében délután 6-tól és este 8-tól Hajdu Szabolcs nagysikerű filmjéből, az Ernelláék Farkaséknál című produkcióból készült színházelőadást lehet megnézni. Jegyárak: 20 (egész), 10 (kezdvezményes) lej. Filmváltozata szombat este 9-től a Művész moziban ismét látható lesz.

Este fél 10-től egy igazi zenei csemegével várják a közönséget: a brit Lulu James a Tamási Áron Színház nagytermében fog koncertezni, aki 2012-ben debütált és stílusát tekintve a pop, az electro és a soul határán egyensúlyozik. Lulu Jamest és az előtte zenélő Generique-t 25 lejes egész áron és 12 lejes kedvezményes áron lehet megtekinteni.

Késő éjjel, 1 órakor a Tein teaházban a Persian Empire nevű német DJ zenél, akinek a zenéje alapjaiban a DJ hangzást és a jazzt ötvözi, de mindenféle dob alapú dallam számára jut hely: a zenész feltett szándéka, hogy önmagát alkotói kihívás elé állítva minél sokszínűbb, műfailag szerteágazóbb hangzást teremtsen.

Vasárnap

Vasárnap A rút kiskacsa és az Ernelláék Farkaséknál van programon a belépős események közül, illetve az 5. pulzArt nagy zárókoncertje, a Tokyo Sound Land. A 3 leghíresebb japán zenei producerből álló banda új felállásban érkezik Sepsiszentgyörgyre, Ametsub és Anchorsong képviselik a Tokyo Sound Land-et, mindketten egy különálló produkcióval, ám Anchorsong fellépése egy helyi zenészekből álló quartet részvételével válik teljessé. A String Quartet zenészei: Bocsárdi Magor, Kónya Ütő Bence, Lőrinczi Zsolt és Daniel Ardelean. A Tokyo Sound Land belépője 25 (egész), 12 (kedvezményes) lej.

A teljes program itt érhető el

Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztiválra a jegyértékesítés a biletmester oldalán történik: www.biletmater.ro.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22762
A torna leggólgazgadabb meccsén lefocizta a pályáról a sérülésektől is sújtott Tunéziát.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?