Két jó barát
béel
2017. augusztus 24. csütörtök, 13:25
A francia elnök nem csupán udvariassági látogatásra érkezik Romániába.

Bukarestbe érkezett csütörtökön Emmanuel Macron francia elnök, aki először román kollégájával, Klaus Iohannisszal tárgyal a Cotroceni-palotában.

A tárgyalások mellett sajtóértesülések szerint jelentős fegyvervásárlási szerződéseket is aláírnak: Románia harci helikoptereket és rövid hatótávolságú légvédelmi rakétákat vásárol Franciaországtól.

Emellett az Airbus és a vidombáki IAR repülőgépgyár közötti együttműködési szerződés időtartamát is meghosszabbítják öt évről tizenötre.

Macront Mihai Tudose miniszterelnök is fogadja, majd a Iohannis-házaspár társaságában a bukaresti falumúzeumba is ellátogat, de részt vesz a francia nagykövetség, valamint Iohannis elnök fogadásán is, illetve francia üzletemberekkel is találkozik.

A francia elnök szerdán Ausztriában osztrák, cseh és szlovák vezetőkkel tárgyalt, Bukarestből pedig Bulgáriába utazik tovább.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22698
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.