Két jó barát
béel
2017. augusztus 24. csütörtök, 13:25
A francia elnök nem csupán udvariassági látogatásra érkezik Romániába.

Bukarestbe érkezett csütörtökön Emmanuel Macron francia elnök, aki először román kollégájával, Klaus Iohannisszal tárgyal a Cotroceni-palotában.

A tárgyalások mellett sajtóértesülések szerint jelentős fegyvervásárlási szerződéseket is aláírnak: Románia harci helikoptereket és rövid hatótávolságú légvédelmi rakétákat vásárol Franciaországtól.

Emellett az Airbus és a vidombáki IAR repülőgépgyár közötti együttműködési szerződés időtartamát is meghosszabbítják öt évről tizenötre.

Macront Mihai Tudose miniszterelnök is fogadja, majd a Iohannis-házaspár társaságában a bukaresti falumúzeumba is ellátogat, de részt vesz a francia nagykövetség, valamint Iohannis elnök fogadásán is, illetve francia üzletemberekkel is találkozik.

A francia elnök szerdán Ausztriában osztrák, cseh és szlovák vezetőkkel tárgyalt, Bukarestből pedig Bulgáriába utazik tovább.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22698
Ez az a helyzet, amikor a becsületbíróság tagjait megnézve akárki büszke lehetne arra, hogy megvonták tőle a kitüntetést. És ezt még néhány román is belátja.
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
Így továbbra is lehetővé tenné, hogy induljanak az államfő-választáson.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A tordai országgyűlés európai léptékű vívmányát az unitárius egyház javasolta felvételre az Erdélyi Magyar Értéktárba.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.