Megérte művészekkel gyűjteni

Két hintától és közös játszástól saját térig jutottak el egy év alatt a sajátos nevelési igényű gyerekek Kolozsváron. Aukcióból szerelik fel a konyhát.
Hirdetés
Aukcióval és koncerttel ünnepelte egy éves születésnapját a kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület kezdeményezése, az Én is szeretnék játszani!. A projekt kedvezményezettjei azok a családok, ahol sajátos vagy eltérő nevelési igényű – mozgáskorlátozott, autista spektrum zavaros, beszédzavaros, halláskárosult, Down-szindrómás – gyermekek élnek.
 
A 7. Kolozsvári Magyar Napokon szervezett gyűjtésekből két olyan hintát vásároltak, amelyeket kerekesszékkel közlekedők használhatnak. Egy év múlva pedig, 2017 nyarán az Én is szeretnék játszani! új térbe, saját székházba költözött. (Utólagos pontosítás: a projekt a Kolozsvári Református Egyházközségek Vagyonközössége jóvoltából bérel székházat.)
 
A szombati aukción 2480 euró gyűlt össze; a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar koncertjére váltható 20, 30, 40 és 50 lejes adományjegyekből 1500 lej. Az adományokból a székházban konyhát fognak berendezni, ahol a fogyatékkal élők szakácskodhatnak, és ezzel elindul az Én is szeretnék dolgozni! támogatói program is. A szervezők közleménye szerint egy hölgy a projektnek ajándékozott egy rezsót.
 
Az aukcióra művészek ajánlották fel saját munkáikat, ezek 70 százaléka kelt el a Kolozsvári Rádió előcsarnokában rendezett árverésen. 800 euróért pedig gazdára lelt egy Puskás Ferenc aláírásával díszített focilabda. 
 
A művek katalógusa itt tekinthető meg, az el nem kelt munkákat meg lehet tekinteni és vásárolni az Életfa Családsegítő Egyesületnél (Kolozsvár, 21. Decembrie 1989. / Magyar utca 78). 
 

Hirdetés