Épül a fesztivál | A kép forrása a Double Rise Facebook-oldala
Amit tudni akartál a fesztiválról
szabot
2017. június 27. kedd, 18:24
17 helyszínen több mint 100 program. De hogy lehet odajutni és mennyiért?
Június 29-én indul a Double Rise erdélyi összművészeti fesztivál Torockón, és végre megtudtuk, hogyan élvezhetük ki a 17 helyszínen zajló, több mint száz programot. A türelmetlen fesztiválozókat már szerda este 21 órától ingyenes beköltözős bulival várják a szervezők a Napozóban.
 
Hogy az mi? Nem a torockói strand, de majdnem: egyike a tucatnyi fesztiválhelyszínnek. A helyszíneket az alábbi térképen tüntették fel:
 
Double Rise fesztiváltérkép
 
A térkép kattintásra nagyobb lesz.
 

Szállítás 

A Double Rise-ra kijutni Kolozsvárról a fesztivál saját buszjáratával lehet, amely megáll majd a közbeeső Tordán is. A buszok Kolozsvárról a Horia Demian Sportcsarnok előtti parkolóból indulnak, Tordáról az Autogara sens vest buszállomásról. 
 
Torockóról a falu Torda felőli végében kijelölt buszmegállóból szállítja a fesztiválozókat haza. A buszjegy ára Kolozsvárról 20 lej, Tordáról 10 lej. A felszállás érkezési sorrendben történik. A fesztiválbuszok menetrendje:
 
Double Rise buszjáratok
 
A kép kattintásra nagyobb lesz.
 
A szervezők nem szeretnék, ha az egész falut ellepnék az autók, ezért arra kérik az autóval érkezőket, hogy használják a fesztiválra kialakított parkolót (keresd és lásd a térképen). Sőt: a zavaróan parkoló autók fotóit pellengérre állítják a Double Rise Facebook-oldalán.
 

Fizetés

A rendezvény idén készpénzmentes lesz, a fesztivál területén árusított ételeket és italokat tokenekkel lehet megvárásolni, melyeket a tokenárusító pontoknál lehet beváltani. Egyébként sem kell zsákban cipelned a készpénzt, a fesztivál számára bankautomatát biztosít az OTP.
 
A tavalyi hiányosságot pótolva és a fesztiválozók kérésének eleget téve idén egyetlen pontban azért lehet majd dohánytermékeket is vásárolni.
 

Csak egészség legyen meg térerő

Ugyan Torockót többek között azért is nagyon szeretjük, mert gyakorlatilag nincs térerő, de a fesztiválon most lesz. Telekom-kártyával érdemes készülni, mert a szolgáltató jelerősítő toronnyal érkezik Torockóra.
 

Szállás

A turizmusból élő faluban a szállások már rég elfogytak. Lehet viszont sátorozni, a sátorozás ára azonban nincs benne a fesztiválbérlet árában. A kemping ára 39 lej. A kemping területére csak érvényes kempinges karszalaggal lehet bemenni.
 
Jegyeket és bérletek csütörtök reggel 9-ig kedvezményesen lehet vásárolni a www.doublerise.ro honlapon 179, illetve 69 lejes áron. A helyszínen ugyanezek 209, illetve 69 lejbe kerülnek. A napijegyekkel másnap déli 12 óráig lehet a fesztivál helyszíneire belépni. A rendezvény 10 év alatti gyermekek számára ingyenes.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21838
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.