Mától péntekig lehet jelentkezni az érettségire

Maga a vizsga két hét múlva kezdődik.
Hirdetés
Hétfőn kezdődik a beiratkozás az érettségi vizsgára, a diákok május 26-áig jelentkezhetnek a megmérettetésre – írja az Agerpres az oktatási minisztérium közleménye alapján. 
 
A végzős diákoknak május 26-án ér véget az oktatás, az érettségi vizsgák pedig június 6-7-én kezdődnek a román szóbeli vizsgával. Június 8-án és 9-én anyanyelvből szóbeliznek a diákok, június 9-én, 12-én és 13-án a tanulók számítógépes kompetenciáit tesztelik. Június 14-16-a között kerül sor az idegennyelv-szóbelire. 
 
Az első írásbeli vizsgát június 26-án tartják román nyelv és irodalomból. Egy nappal később anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását. Június 28-án a szakosodás szerinti kötelező tantárgyból, június 30-án pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a végzős diákoknak. 
 
Az eredményeket július 5-én teszik közzé 16 óráig, és ugyancsak aznap 20 óráig fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket július 10-én teszik közzé. 
 
A pótérettségire július 11-14. között lehet majd beiratkozni, a pótvizsgázó diákok július 27-én jelentkezhetnek az érettségire. A pótérettségire augusztus 21-e és augusztus 31-e között kerül sor. 

Hirdetés