Na, milyen időnk lesz húsvétkor?

Amilyen az élet, kérem szépen. Szép is, rút is. De inkább szép, hála Istennek.
Hirdetés

A meteorológusok összedugták a fejüket a gépekkel, elemeztek egy sort, és íme, az eredmény:

Nagyszombaton csodás idő uralkodik az ország legnagyobb részében. És meleg is lesz, mondjuk, mint egy hűlő kemencében. A nap is süt (tessék csak kinézni az ablakon), úgyhogy lehet viselni a kimondottan ilyen időkre beszerzett napszemüvegeket.

Igen ám, de estére eluralkodnak a felhők az égen, főleg nyugaton és délnyugaton, itt-ott eső is esik a nyakunkba, sőt, állítólag villámokat is szór majd az Úr. A szombati hőmérsékletek 13 és 23 fok között mozognak, éjszaka viszont takarózzunk jól be (főleg, ha nyitott ablakkal alszunk, és miért is ne, hiszen úgy egészséges), mert akár 1 fokig is lehűlhet a levegő.

Húsvét első szent napján szintén remek időt jósolnak a meteorológusok, de csak délutánig. Vagyis a húsvéti villáspiknik nincs veszélyben. Délutántól viszont szeszélyessé válik az idő, különösen az ország nyugati, központi és északi részén. Esni fog, ha tetszik, ha nem, a hegyekben még hó is hullhat. A hőmérséklet is csökken, itt-ott akár nulla fok alá is süllyedhet.

Hirdetés

Húsvét második szent napján az egész országban morcossá válik az idő. A hőmérséklet 9 és 17 fok között ingadozik, az ég változékony lesz. Jó hír viszont a locsolóknak: az eső elvonul Olténia és Moldva felé.

Szóval: nagyjából szép lesz az idő, de azért legyen nálunk kabát is, ernyő is, meg pálinka is. Utóbbi csak akkor, ha nem ülünk a kormány mögé, persze.

Hirdetés