12 éve üresen áll egy öregotthon Brassó megyében

Európai pénzekből építették. És azóta csak öreg madarak járnak oda hálni.
Hirdetés

A Brassó megyei Alsóvenicén felépítettek egy öregotthont. Ez csodálatos. Ma is üresen áll. Ez nagyon nem csodálatos.

Az Adevărul utánajárt a dolognak. A hasznos célú emeletes ingatlant 2003-ban kezdték építeni, és 2005-ben fejezték be. A befektetett 512.000 lej nagy része európai pénz volt, kisebb részét a Brassó Megyei Tanács állta. Na mármost, az épület egy percig se került használatba, ugyanis a környéken nincsenek öregek, akik beköltöznének.

Hogy mi lehetett a beruházás mögött megbúvó logika? Nemigen lehet tudni. Páró község akkori polgármestere (ahova Alsóvenice közigazgatásilag tartozik), továbbá a megyei tanács akkori elnöke, Aristotel Căncescu régóta nincsenek hivatalban, a jelenlegi elöljárók meg csak a fejüket vakarják. Jó lenne persze, ha lehetne valamit kezdeni az épülettel, de hát a párói polgármesteri hivatal a havi 25.000 lejes közköltséget sem tudná kifizetni, nem hogy a személyzetet.

Az Adevărul vizsgálódása nyomán a Brassó Megyei Tanácsnak, úgy tűnik, hirtelen eszébe jutott, hogy van egy napról napra romló állagú ingatlan Alsóvenicén, amit hasznosítani lehetne. Adrian Gabor, a tanács jelenlegi alelnöke azt nyilatkozta, a tanács vállalja a tatarozás költségeit, és a szándék szerint át is alakítják az ingatlant, mégpedig úgy, hogy egy gyermekotthon működhessen benne.

Hirdetés