Megkéselt egy ápolónőt és két pácienst

Biztonsági őrök fékezték meg a bukaresti kórházban késsel támadó férfit. Ez már a második erőszakoskodás a héten.
Hirdetés
Súlyos sebet ejtett egy késsel szobatársa mellkasán egy férfi ma hajnalban a bukaresti Bagdasar-Arseni Kórházban. Mindketten a sebészeti osztályra voltak beutalva. 
 
A támadó ezután a lenyugtatására érkező ápolónőre támadt, akinek a kezét sebesítette meg, majd a kórház folyosóján szintén mellkasi tájékon szúrt meg egy épp ott tartózkodó beteget, egy nőt. A férfi ámokfutását végül a kórház biztonsági emberei fékezték meg – tájékoztatta a News.ro hírügynökséget a kórház szóvivője, Florian Bica.
 
A támadó szobatársát azonnal a műtőbe vitték megoperálni, a két nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A kórház értesítette a rendőrséget és az ügyészséget, a hatóságok megjelentek a kórházban, és kihallgatták az agresszort. A férfit szombat reggel átszállították az Alexandru Obgregia Kórházba.
 
A héten nem ez volt az első támadás kórházi személyzet ellen. Négy nappal ezelőtt a bukaresti Marie Curie Kórházban egy könnyebb légúti betegségtől szenvedő gyerek apja ütötte meg a gyerekorvost, mikor az éppen a diagnózist közölte a szülőkkel, illetve azt, hogy nem tartja indokoltnak a gyerek beutalását.
 
Az orvosi kabinetben zajlott incidens során az apa addig ütötte az orvost, amíg annak bevérzett a szeme, közölte a News.ro hírügynökséggel Mihaela Bălgrădean orvos, a kórház pediátriai részlegének vezetője. Kihívták a rendőrséget, a megvert orvos feljelentette a támadóját, és a kórház is bűnvádi panasszal élt.
 
Az orvosi személyzet fenyegetését hat hónaptól két évig terjedő börtönnel vagy bírsággal bünteti a törvény, a személyzet megütését vagy a velük szembeni agresszió más formáját hat hónaptól három évig, megsebesítését hat hónaptól hat évig terjedő, súlyos megsebesítését háromtól 12 évig terjedő börtönnel sújtja.

Hirdetés